Гледайте НА ЖИВО пресконференцията на Борисов и Меркел

Меркел отговаря на „Труд“: Подкрепяме България за Шенген, но не мога да кажа точна дата за присъединяване Възлагаме големи надежди на българското председателство, каза германският канцлер

Ердоган обяви началото на турската военна операция в сирийския град Африн

Вучич към сърбите в Косово: Останете тук, не напускайте домовете си, ще ви помагаме

Делегация на ЕК оцени високо работата на ГДБОП в сферата на киберсигурността

Спас Русев гледа „Левски“

Въвеждат Монтесори педагогика в детските градини в Габрово Проектът стартира с 90 000 лева

НКЖИ: Неразрешена маневра е причина за дерайлиралата цистерна с газ на гара Бяла

Борисов и Меркел разговарят в резиденция Бояна (СНИМКИ)

Екатерина Захариева: Реалистично е Македония да получи покана за членство в ЕС още тази година

Произвеждат 50 хиляди кубика сняг за Световното по сноуборд в Банско

4-годишно детенце почина, роми окупираха разложката болница

Остава бедственото положение в смолянската община Баните

Пушач издаде пиян шофьор в Шумен

Бойко Борисов посрещна Ангела Меркел на летището (ВИДЕО)

Варна се популяризира в годината на туризма „Китай-Европа“

Снимка: Кръстина Маринова

Обсъдихме различни възможности за популяризирането на Варна като туристическа дестинация в контекста на предстоящата 2018 година, която е година на туризма между Китай и Европа. Работим съвместно и с Министерството на туризма градът да се включи в много висока степен в събитията и мероприятията, съпътстващи този формат. Това заяви  кметът Иван Портних, който посрещна посланика на Китай Джан Хайджоу. По данни на дипломата през 2016 година 18 000 китайски туристи са посетили България. „Има голям потенциал в тази сфера, понеже Китай е огромен туристически пазар. За сравнение през м.г. китайските туристи, посетили Европа са 12 млн. души, а тези, посетили чужбина – 123 милиона. Искаме да използваме възможностите по повод годината на туризъм „Китай – Европа“ и да увеличим цифрата на китайските туристи“, заяви Н. Пр. Джан Хайджоу.
По повод потенциалните сфери за сътрудничество в различни сектори на икономиката, включително земеделието, кметът Иван Портних заяви още, че има сериозен интерес към българската селскостопанска продукция, включително биоорганичните продукти. По данни на посланика китайската страна обръща голямо внимание за увеличаването на износа на българските земеделски продукти към Китай, като виното, розовото масло, млечните продукти са доста търсени на техния пазар. Кметът на Варна смята, че ще има сближаване на бизнеса с партньори от Китай и в новосъздадените икономически зони край Варна, а също така и сътрудничество в IT сектора, който общината има за цел да развива приоритетно.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.