Министър Каракачанов: Страните от Балканския регион трябва да обединят усилия за укрепването на сигурността и стабилността

Радев дарява Путин с кортик За Медведев носи картина, изобразяваща мемориалния храм в град Шипка

Патриархът благослови хор „Гусла“ и маестро Бобевски Ученици от цял свят дойдоха за юбилея на диригента

Комисия ще набележи мерки за подобряване на екопътеката до Стобските пирамиди

Наказания за милиони стреснаха кметове Ръководството на НСОРБ търси помощ от Томислав Дончев и Владислав Горанов

Българин арестуван с 15 тона хашиш Нашенецът и трима холандци пренасяли дрогата с рибарски кораб

Иранският външен министър: ЕС не прави достатъчно, за да запази ползите за страната ни от международното ядрено споразумение

Розовите дестилерии купуват максимум цвят

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Делото на Кирил и Методий успя благодарение на българската държава

Златната палма за Хирокадзу Корееда Изобилстваха въздълги и откровено скучни филми

Ердоган обеща Турция да инвестира няколко милиарда евро в магистрала, свързваща Белград и Сараево

Мобилна лаборатория изследва за СПИН в София

Иран и Гърция подписаха меморандум за транспортно сътрудничество

Бойко Борисов ще обжалва решението на съда по делото на Елена Йончева

Размерът на еднократната помощ за първокласници остава 250 лв. и за новата учебна година

Варна с втора модерна база за безкръвни операции на ставите

Жителите на цяла Североизточна България, които търсят помощ при травми и ортопедични заболявания във варненския “Пирогов” – МБАЛ “Св. Анна”, вече имат широк достъп до безкръвно и евтино лечение. Гарантира го осигуреното от Медицинския университет високотехнологично артроскопско оборудване.

С такова досега в града разполагаше само университетската МБАЛ “Св. Марина”. Голяма част от компонентите му са за многократна употреба, което ще спести на пациентите разходи за скъпи и непокривани от касата консумативи. С оборудването ще се правят прецизна диагностика и неоставящи белези интервенции на коляно и тазобедрена става, а в бъдеще – и на глезенни и лакътни стави, обясни доц. Димитър Райков, шеф на катедрата по ортопедия в МУ.

20161003_123102

“Инвестирахме над 600 000 лв. в “Св. Анна”. Като университетска база болницата трябва да има еднаква обезпеченост със “Св. Марина”. Вложенията се мултиплицират, защото освен за модерно обучение, те са насочени пряко и към пациентите”, коментира ректорът на МУ проф. Красимир Иванов. Освен за ортопедията, със средствата е купен операционен микроскоп за неврохирургията, предстои и ремонт на 4 учебни зали в болницата.

В навечерието на 55-ата годишнина на университета ректорът анонсира и проект за изграждане на нов учебен корпус в двора на “Св. Анна”, който предстои да бъде съгласуван с общината и борда на директорите на болницата. “Непрекъснато инвестираме в образователната инфраструктура, тъй като това е шанс качествено да обучим и да задържим тук младите лекари, като им гарантираме кариерно развитие и добро заплащане”, подчерта проф. Иванов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.