НФСБ ще гласува против решението за преговори за F-16 ДПС ще го подкрепи

Депутатите отхвърлиха законопроекта на БСП срещу двойния стандарт на храните

Тодор Чобанов: Половината документи за прием в детските градини ще се събират по служебен път Големият брой чакащи се отнася за яслените групи, каза зам.-кметът на София

Бившият мексикански президент Енрике Пеня Нието приел 100 милиона долара подкуп от Ел Чапо

Електрическа кола за народа Opel чертае смели перспективи за Corsa

БСП покани премиера, а ГЕРБ – президента на дебатите за изтребителите в парламента

Директорският съвет на НИМХ е взимал решения без правомощия, показва одит

Проф. Асен Балтов: 12 000 неосигурени пациенти са минали през „Пирогов“ за година С 6 млн. лв са намалени дълговете на болницата, каза директорът

Любомир Кючуков: Във Великобритания няма мнозинство за каквото и да било решение по Брекзит

Цветан Цветанов: Обществото трябва да знае всичко за разходите по закупуването на новия изтребител

Ген. Симеон Симеонов: ДПС ще подкрепи решението за започване на преговори със САЩ за Ф-16

Майка и син загинаха при пожар в шуменския кв.“Дивдядово“

Румен Петков: Всеки глас за Ф-16 ще е национално предателство

Демонтажът на американската империя Той е спасителен за САЩ и света

На кои два етапа се разделя всяка връзка?

Варна с втора модерна база за безкръвни операции на ставите

Жителите на цяла Североизточна България, които търсят помощ при травми и ортопедични заболявания във варненския „Пирогов“ – МБАЛ „Св. Анна“, вече имат широк достъп до безкръвно и евтино лечение. Гарантира го осигуреното от Медицинския университет високотехнологично артроскопско оборудване.

С такова досега в града разполагаше само университетската МБАЛ „Св. Марина“. Голяма част от компонентите му са за многократна употреба, което ще спести на пациентите разходи за скъпи и непокривани от касата консумативи. С оборудването ще се правят прецизна диагностика и неоставящи белези интервенции на коляно и тазобедрена става, а в бъдеще – и на глезенни и лакътни стави, обясни доц. Димитър Райков, шеф на катедрата по ортопедия в МУ.

20161003_123102

„Инвестирахме над 600 000 лв. в „Св. Анна“. Като университетска база болницата трябва да има еднаква обезпеченост със „Св. Марина“. Вложенията се мултиплицират, защото освен за модерно обучение, те са насочени пряко и към пациентите“, коментира ректорът на МУ проф. Красимир Иванов. Освен за ортопедията, със средствата е купен операционен микроскоп за неврохирургията, предстои и ремонт на 4 учебни зали в болницата.

В навечерието на 55-ата годишнина на университета ректорът анонсира и проект за изграждане на нов учебен корпус в двора на „Св. Анна“, който предстои да бъде съгласуван с общината и борда на директорите на болницата. „Непрекъснато инвестираме в образователната инфраструктура, тъй като това е шанс качествено да обучим и да задържим тук младите лекари, като им гарантираме кариерно развитие и добро заплащане“, подчерта проф. Иванов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.