Варна с 4 награди от конкурса "Сграда на годината"

Варна получи голямата награда в категория "Сгради спортна и туристическа инфраструктура“ за ремонта и реконструкцията на зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта. Номинацията бе част от националния конкурс "Сграда на годината", който се реализира от "Градът Медиа Груп".

Събитието се проведе под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройство, със съдействието на браншовите организации в архитектурата, инвестиционното проектиране и строителството.

Наградата бе за кмета на Варна Иван Портних и изпълнителния директор на ДКС Минко Христов. Тази година в надпреварата участваха 69 новоизградени или реконструирани публични и частни проекти, завършени през 2016 г., разпределени в над 10 различни категории. 27-членно жури от изявени професионалисти оцени номинираните.

Още три приза получи Варна – в категорията „Сгради паметници на културата“ – отличието е за проекта за реставрация и консервация на двореца и парка "Евксиноград"; в категория "Ваканционни комплекси" e награден апартхотел "Албатрос" в КК "Св. Св. Константин и Елена", а в категория „Жилищни комплекси“ - "Акварел Резидънс

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони