Варна ще бъде домакин на форум с български и гръцки фирми

Кметът на Варна Иван Портних и посланикът на Гърция у нас Григориос Василоконстандакис се договориха морската столица да бъде домакин на форум с участие на български и гръцки фирми в областта на инфраструктурата, търговията и туризма.

Дипломатът е в морския град във връзка с посещението на министър-председателя на Гърция Алексис Ципрас, който участва в четиристранна среща в Евксиноград с премиерите на България - Бойко Борисов, и на Румъния - Михай Тудосе, и с президента на Сърбия Александър Вучич.

Кметът запозна посланика с инфраструктурните проекти, които се реализират във Варна със средства от европейските фондове и с помощта на правителството, както и с двете икономически зони, които дават нови възможности за инвеститорите, с преместването на пристанището. Специално внимание бе обърнато и на факта, че Варна и Солун са носители на титлата Европейска младежка столица.

„Има големи перспективи в развитието на града", заяви гръцкият посланик. Той припомни за договореностите, постигнати по време на визитата на премиера Бойко Борисов в Кавала и подписването на меморандум за изграждане на скоростен жп коридор, който ще свърже Егейско и Черно Море с река Дунав. Проектът ще гарантира бързи транспортни комуникации и активно развитие на пристанищата на Солун, Кавала, Александруполис, Бургас, Варна и Русе.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България