Боян Биолчев представи повестта си „Преселението“ в Царево

Приеха в болница журналиста Димитри Иванов

Министър Аврамова: 60 млн. лв. са необходими за ремонт на АМ „Тракия“ в участъка Чирпан – Стара Загора

Гръцките фермери отново по пътищата, в понеделник започват мобилизации

Президентът прати бюджета в Конституционния съд Според Радев непостъпването на средства от концесията на летище София във Сребърния фонд е неприемливо

Жертвите на атентата в Страсбург вече са четири

Швеция подобри офертата си, предлага ни 10 изтребителя „Грипен“ на цената на 8

Мария Габриел: Телефонните обаждания и сърфирането в интернет са се увеличили след премахването на таксите за роуминг

Вицепремиерът Захариева: САЩ подобриха офертата за Ф-16, правителството няма да влияе на крайното решение

Гръцката полиция задържа наркостока за над 100 млн. евро

Началникът на КАТ в Казанлък се е самоубил

Самолет C-27J „Spartan“ транспортира медицински екип за донорска ситуация

Министър Маринов: Длъжници сме на децата като институции и като родители

Прекъсвания на тока сринаха системата на КАТ Проблемът е отстранен

От Болница „Лозенец“ благодариха на премиера за решението му да запази статута на лечебното заведение Ще продължат да подкрепят идеята за изграждането на нова Национална детска многопрофилна болница

Варна ще изяде 300 000 козунака на Великден Най-евтините ще се продават дори в зарзаватчийници и месарници, предупреждава браншовик

Снимка: Уикипедия

Пазарът на Варна ще е залят с козунаци за предстоящите Великденски празници. Най-евтините ще се продават дори по зарзаватчийници и месарници, каза за „Труд“ Иво Бонев, регионален председател на Съюза на хлебари и сладкари. Традицонната консумация в морската столица е около 300 000 козунака на Возкресение Христово, но тази година ще има леко намаление на потреблението, защото празникът изпреварва наплива на туристи в курортите.

Цените остават непроменени. Обикновеният козунак от 400 г струва 2.70 лв., с пълнеж -4 лв., а козуначените рула на стойност 3.50-3.80 лв. Бутиковият хит тази година е козунак без мая, с естествена закваска, който струва 10 лв. за същия грамаж. Скъп е защото се меси и втасва цяла нощ, а традиционният става за 4-5 часа.

Козунаците от микс, в който всичко е на прах, включително и яйцата, струват между 1.20 и 1.80 лв. В евтините продукти се добавя само вода, мая и брашно, имат оцветители и много Е-та, предупреждава браншовикът. От началото на годината всички производители и фурни са задължени да слагат етикети с енергийната и хранителната стойност на 100 г маса -въглехидрати, мазнини. Потребителите трябва да обръщат внимание на съдържанието и да избират здравословния продукт, допълни той.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.