Варненската опера с премиера на "Тримата мускетари"

Директорката на ТМПЦ Даниела Димова (в средата )

Представления на открито в Летния театър, в Двореца в Балчик и на Царевец през лятото

За първи път у нас Варненската опера ще постави българска премиера на "Тримата мускетари" и тя ще бъде на открито в Летния театър на 26 юни. Режисьор е Николай Априлов, а в ролята на Д'Артанян влиза младият и талантлив актьор Ованес Торосян под палката на диригента Страцимир Павлов.

Николай Априлов лично е преговорял с големия руски композитор Максим Дунаевски, който има апартамент в Златни пясъци, но връзката им станала чрез руска журналистка по интернет. Направена е аранжировка на 15-20 от популярните песни в постановката, а блестящият превод на текста е на старозагорската поетеса Мария Донева, посочи режисьорът.

8-то издание на операта на открито във Варна започва с най-хитовия мюзикъл "Котки" на Андрю Лойд Уебър, който преди Летния театър край морето ще превземе като флашмоб централния площад"Независимост" във Варна, посочи директорката на ТМПЦ Даниела Димова. В богатия афиш за предстоящия туристически сезон са още "Лучия ди Ламермур, "Атила", "Аида","Дон Кихот", "Кармен", Балетна гала" със звезди и лауреати от Балетния конкурс във Варна, "Манон Леско", "Оперна гала" и "Влюбеният Шекспир".

Част от спектаклите са реверанс към "Варна-Европейска младежка столица 2017", а другата към 70-годишния юбилей на Варненската опера, посочи Даниела Димова. В част от постановките има партньорство с Италия, Сърбия и Турция, откъдето са поканени изтъкнати диригенти и оперни изпълнители. Това лято операта на открито ще гостува с бродуейския спектакъл "Котки" и с "Манон Леско" в крепостта Царевец във Велико Търново. Има 4 заявки за гастроли в Двореца в Балчик, ще има изнесени представления и сред вторите по големина варненските Римски терми в Европа.

За първи път в Летния театър ще има три ВИП зони с кетъринг за посетители, а срещу закупен билет от представлението всеки може да ползва безплатен превоз с автобус обратно до кварталите "Аспарухово" и "Владиславово".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони