Варненската прокуратура дава на съд мъж за кокаин на стойност 65 000 лева

Снимка: Архив

Обвиняват го и за отглеждане марихуана в наркооранжерия със съучастник

Окръжната прокуратура във Варна дава на съд 34-годишния Душо Д. от село Голица за извършени престъпления, свързани с високорискови наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на Варненската апелативна прокуратура.

Обвиняемият умишлено склонил чрез обещание за облаги и действал като подбудител и помагач за съучастника си 68-годишния Чавдар Кр. от село Бенковски да засее и отглежда марихуана. Подсъдимият Душо Д., освен за наркооранжерията, ще отговаря и за държане с цел разпространение на 296 грама кокаин на стойност 65 225 лева, като престъплението по член 354а, ал. 2 от НК е в особено големи размери.

Престъпната дейност на двамата подсъдими била установена при специализирана полицейска операция в местността Черешова градина край село Бенковски, проведена на 7 юли 2017 г.

След като служителите на реда се легитимирали пред подсъдимия Чавдар Кр., той отишъл в къщата и повикал Душо. При вида на полицаите 34-годишният мъж грабнал торба, в която държал кокаина, скочил през прозореца и избягал към близката гора.

По време на преследването му част от съдържанието на торбата се разсипало. Беглецът бил спрян с предупредителни изстрели и задържан. При ареста му се оказало, че в джоба на късите му панталонки имало торбичка с кокаин, който Душо успял да изхвърли на пода в наркооранжерията.

Делото срещу двамата подсъдими е насрочено за разглеждане на 15 януари 2018 г. във Варненския окръжен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право