Варненският театър представя балканска комедия

Предстои премиерата „Маратонците правят почетна обиколка”

Варненският драматичен театър „Стоян Бъчваров” отбелязва своята 98-годишнина с премиерата „Маратонците правят почетна обиколка”. На 12 март ще се представи комедията на легендарния сръбски драматург, режисьор и белетрист Душан Ковачевич, който е сценарист на филма „Ъндърграунд” с режисьор Емир Кустурица, отличен със „Златна палма”в Кан. Преводът на „Маратонците правят почетна обиколка“ е на изтъкнатата преводачка от сръбски език Мария-Йоанна Стоядинович, съобщиха от пресцентъра на Варненския драматичен театър.

След режисьорския прочит на Румен Велев (1988/89), сега да постави за втори път това заглавие на варненска сцена е поканен младият, но вече много успешен режисьор и актьор Дамян Тенев. Той обикновено работи в екип с художничката Радостина Тодорова, която е автор на сценографията и костюмите и на "Маратонците правят почетна обиколка". Помощник режисьор е Валентина Андонова. В тази забавна история около най-доходоносния погребалния бизнес се сблъскват интересите на фамилиите Топалович и Били Питона. И нещата се случват шеметно в балкански маниер и разбира се с балканско чувство за хумор .В първата постановка Михаил Мутафов е играл ролята на Лаки Топалович, а сега му е поверен Aксентие Топалович.

Лаки изпълнява Стоян Радев, Свилен Стоянов е Милутин Топалович, а в Мирко, най-младия Топалович, се превъплъщава Константин Соколов. Оля е Гергана Арнаудова, Били Питона е Пламен Димитров, фаталната Кристина е героинята на Полина Недкова. Синовете на Били Питона пресъздават Валери Вълчев и Николай Кенаров, Дженка Дявола е Димитър Костадинов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България