Варненски адвокат отнесе 100 лв. глоба за хулиганство

Състав на Варненския районен съд наложи глоба от 100 лева на адвокат от варненската адвокатска колегия по Указа за борба с дребното хулиганство.

На 13 август 2017 г. в късния следобед между адвокат К.К. и 3-годишно момченце възникнал конфликт на плажа в кв. „Аспарухово“. По думите на свидетели мъжът отправял обидни думи към детето, бутнал го и го съборил на пясъка, а детето се разплакало.

Действията на адвоката била забелязани от бащата на момченцето, който по това време бил в морето. Мъжът излязъл от водата, взел плажен чадър и подгонил с него виновника.

Повикана била полиция от семейството на тригодишното момченце, която отвела адвоката в Четвърто РУ на МВР. И там той продължил да буйства и да обижда униформените служители. Заради поведението се наложило адвокатът да остане за определено време в Районното полицейско управление и срещу него била образувана преписка по Указа за борба с дребното хулиганство.

След преценка на прокурор от Районната прокуратура във Варна тя била внесена за разглеждане по реда на Указа за борба с дребното хулиганство във Варненския районен съд.

Съдебният акт подлежи на обжалване пред Окръжния съд във Варна.

Коментари

Задължително поле