Варненски студенти завоюваха златни медали на международно състезание по маркетинг

Икономическият университет празнува рожден ден с Национална олимпиада по математика 

Четирима студенти от англоезичните програми  "Международен бизнес" и "Международен бизнес и мениджмънт" на Икономически университет-Варна завоюваха златни медали в престижно състезание, организирано от международната университетска мрежа Dukenet. ИУ-Варна е първото наше висше училище, поканено за членство в мрежата, а дебютното му участие в нейна инициатива бе в Dukenet Spring Markstrat Challenge’2021.   

В рамките й в продължение на седмица българските студенти заедно със 115 свои колеги от 11 университета  са работили с международни екипи за пазарния успех на своите компании в симулационния софтуер Markstrat, признат за световен лидер в обучението чрез практика в областта на маркетинга. Отличниците по анализ на пазари и маркетингови стратегии са третокурсниците Мирай Беяз, Вероника Георгиева и Антонина Стоянова и петокурсникът Игор Маришев, съобщиха от ИУ-Варна. Още двама негови възпитаници са били отличени с бронзови медали - Диляна Митева от 3 курс и четвъртокурсничката Михаела Попазова, която е направила и блестяща презентация на българската култура в рамките на съпътстващата програма.   

Отличният старт в събитие на Dukenet дойде в навечерието на рождения ден на Икономическия университет. На 14 май той чества 101 г. от създаването си с домакинството на Националната студентска олимпиада по математика‘2021. Най-мащабното математическо състезание за студенти в България се провежда със съдействието на Министерството на образованието и науката и спонсорството на Фондация "Еврика", уточниха от ИУ-Варна.

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони