„Варненско лято“ с дигитално издание

Театрална треска от 25 ноември до 6 декември

Европейската класика е фокус на програмата

Организаторите на мащабния международен форум “Варненско лято” са решени да запазят връзката на публиката с големите постижения на театъра и затова между 25 ноември и 6 декември 2020 фестивалът ще проведе своето 28-о издание, но за първи път неговата сцена ще е интернет пространството със специална международната селекция. Неин фокус е европейската класика в интерпретацията на водещи режисьори, с голяма част от които българският зрител ще се запознае за първи път. Необичаен “Макбет” по Шекспир представя специално филмираната версия на един от най-забележителните спектакли в полския театър през последните години с режисьор ГжегожЯжина. Известната британска критичка Лин Гарднър оприличава спектакъла на “холивудски филм, в който обаче няма герои”.

За първи път публиката ще може да се запознае и с някои от водещите имена в световната танцова сцена. Изданието се открива с онлайн излъчване на завладяващия фламенко балет “4 жени 4” на младия танцьор и хореограф Мануел Рамирес.

Всеки спектакъл е със свободен достъп за 72 часа от началните дати и час, обявени в подстраницата на фестивала на viafest.org.

Коментари

Задължително поле