Варненци вдигнаха купата на победителите

Командирът на ВМС и бизнесмен се пуснаха в надпреварата по море

6800 награден фонд си поделиха призьорите

Арсений Бекетов от Варна е победител в 78-ото издание на плувния маратон „Галата-Варна“. Той спря хронометрите на 51,24 мин. При дамите победителката отново е от Варна. Първо място на почетната стълбичка зае съотборничката на Бекетов от „Астери“ – Василики Кадоглу (55,50 мин.). 310 участници от осем държави – Русия, Украйна, България, Белгия, Сърбия, Франция, Австралия и Канада се включиха в спортното събитие.

Те преплуваха 4.5 км от нос Галата до Втора буна. В надпреварата по традиция се пуснаха командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев и Филип Ромбаут, председател на УС на ПСК"Черно море" и изпълнителен шеф на "Агрополихим", както и внуците на легендарния плувец Добри Динев. Най-старият у нас маратон се проведе под патронажа на министъра на спорта Красен Кралев с организатори община Варна, ВМС и изключителната подкрепа на "Морска администрация", ВМС, Гранична полиция.Председател на организационния комитет е кметът на Варна Иван Портних, а главен съдия -Велислав Цеков. Официални гости на маратона бяха областният управител Стоян Пасев, депутатът Пламен Манушев и олимпийският шампион по бокс Ивайло Маринов, които наградиха най-бързите.

Призьорите си разпределиха награден фонд от 6800 лв, като победителите -мъж и жена, получиха парична награда по 1000 лв. Арсений и Василики бяха наградени и с купа "Добри Динев" в памет на великана в българското маратонско плуване. Премии получиха плувец с увреждане и плувец-ветеран.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България