Варненци садят градинки пред блоковете си с общинско финансиране

Варненци ще облагородяват пространствата пред домовете си с общинско финансиране. Вече са одобрени първите три проекта за озеленяване и благоустрояване на зоните пред 3 входа в район "Владислав Варненчик", като за всеки от тях местната хазна ще брои до 5000 лв. за стоки и материали след подписан договор. Още 14 домоуправи са депозирали проекти, съобщи районният кмет Николай Костадинов.

Пет са до момента етажните собствености в район "Младост", които ще кандидатстват по програмата, а в район "Аспарухово" и "Приморски" текат общи събрания за представяне и обсъждане на идеи за нови градинки край блоковете, съобщиха от община Варна. Оттам допълниха, че проекти ще се приемат до 30 септември на всяка календарна година.

Право на кандидатстване има всяка регистрирана етажна собственост, която е взела решение на общо събрание в присъствието на представител на районното кметство. Програмата за разкрасяване на междублоковите пространства бе инициирана от кмета на Варна Иван Портних. По негово предложение общинският съвет прие специална наредба за финансирането на проекти за ремонт и обновяване на зелени площи. Целта е повишаване на качеството на живот в града, насърчаване на доброволчеството и превенция на посегателствата върху общинско имущество, уточниха от администрацията.

Коментари

Задължително поле