Варненци събират жълти стотинки за болницата в Хасково

Пропусналите акцията на 1 юни варненци могат да подкрепят инициативата "Жълти стотинки" сега, като за всеки дарител е предвидена грамота.

Акция "Жълти стотинки" стартира във Варна в помощ на детското отделение на болницата в Хасково. От петък до неделя от 11 до 22 ч варненци и гостите на града могат да занесат събраните за благотворителност жълти стотинки в пункт на терасата на Морско казино.

Добре е първо да ги разделят по номинал. Кампанията е подкрепена от "Улица на готвачите" и сдружението "Няма невъзможни неща", а целта е да бъде закупена медицинска апаратура за най-малките пациенти. В предишното издание на "Жълти стотинки" във Варна на 1 юни сред дарителите е имало и чужденци, споделиха организаторите.

"Ако всеки човек заделя дори само по 30 стотинки на ден, за 30 дни ще е събрал 9 лв. За година - 108 лв. Ако 500 души съберат толкова, за година сумата ще е почти 55 000 лв. Колкото беше сумата, събрана от акцията през 2017. Сега умножете тази сума по 2, 3 или дори 4 и повече пъти. С малки стъпки към големите неща!", апелираха те.

Коментари

Задължително поле