ВАР влиза в Шампионската лига

Изпълнителният комитет на УЕФА одобри въвеждането на ВАР в Шампионската лига за сезон 2019/20. Системата за видеоповторения ще влезе в сила от август 2019 година, когато ще се играят елиминационните срещи за влизане в групите.

ВАР ще се използва и във финала за Суперкупата на Европа през 2019-а. УЕФА ще вкара в употреба технология и на Ев,f 2020, в Лига Европа през сезон 2020/21 и за финала на Лигата на нациите през 2021г.

„Вярваме, че въвеждането на ВАР през август 2019-а ще ни даде достатъчно време, за да задвижим тази солидна система, за да я приложим успешно в Шампионската лига, най-важното клубно състезание в света“, каза Александър Чеферин, президент на УЕФА.

В същото време от европейската футболна централа наказаха Кристиано Роналдо от „Ювентус“ с един мач след червения картон, който получи срещу „Валенсия“ (2:0) на старта на тазгодишната Шампионска лига. Така португалецът ще пропусне домакинството на "бианконерите" срещу „Йънг Бойс“ идната седмица, но ще може да се завърне на "Олд Трафорд" за двубоя срещу бившия си отбор „Манчестър Юнайтед“.

Португалецът беше изгонен в спорна ситуация, при която посегна на Джейсън Мурийо от противниковия отбор, а за ситуацията сигнализира един от допълнителните рефери. Роналдо претендираше, че не е направил нищо нередно и дори се разплака, когато видя червения цвят на картона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят