Пореден магистрат от СГС печели дело срещу дисциплинарно наказание, поискано от Лозан Панов

Разследват майка, държала дъщерите си под ключ в Свищов Съсед разкрил на полицията къщата на ужасите

Протести в Сливен срещу закриването на две училища

Вучич отива в Косово заради убийството на Оливер Иванович

ИАГ: 148 акта написаха горските инспектори за седмица

Закопчаха в съдебната зала подсъдим и го отведоха в затвора Извършителят бил много жесток - изгорил жив гларус и набучил главата му на ограда

БЛС: Съдът обяви за нищожни лимитите на болниците за 2015 година

Започна подготовката за изложбата на цветята

Каракачанов: Премиерът и парламентът ще подкрепят въвеждането на доброволна служба

Ученици умуваха мото срещу СПИН

Осъдиха шуменец, пребил йеховист

Калоян Паргов: По Стратегията от 2011-а СО похарчи 630 милиона, а въздухът сега е 5 пъти по-мръсен

Общинският съвет Варна свиква сесия за Морската градина Местният парламент ще обсъжда предложението за референдум

БФС се хвали с 19,1 млн. лв. Бюджет

Делян Добрев: Питам Йончева отново – има ли нещо общо с чужди служби? (ВИДЕО)

Василеви се надсмиват над целия български народ След като източиха колкото бюджета на НЗОК за цяла година, Антоанета и Цветан Василеви се обявиха за спасители на човешки животи

Антоанета и Цветан Василеви – „спасители” на човешки животи, с парите за здравеопазване на целия български народ за една година.

Очевидно става въпрос за много различни ценностни системи

Антоанета и Цветан Василеви дълго време ще помнят деня 4 септември 2017 г. Понеделникът се оказа фатален в опита на семейството финансови спекуланти да си издейства имунитет срещу обвинението на българската държава в кражбата на века – банкрутът на Корпоративна търговска банка. Използвайки придворната си „журналистка” – Любица Кулезич, Василеви не просто се опитаха да се представят за жертви, а сами определиха себе си за светци.

Всички останали лъжи, манипулации и клевети бледнеят пред едно от твърденията, които Антоанета Василева направи по свои адрес и по адрес на фараона-беглец. Никакво значение няма доколко президенти, папи, попове, лобисти и всевъзможни наемници ще изпращат писма, в опит да убедят света в „тяхната истина” за откраднатите от тях самите активи на четвъртата по големина българска банка. Нищо не струват и анонсите за сензационни разкрития на Василеви, че са били „рекетирани”, нито дори неспирните обиди по адрес на свидетелите за тяхното престъпно забогатяване. Дори няма значение жалкият устрем на някогашните врагове на Цветан Василев, а днес негови съучастници – подсъдимите олигарси Огнян Донев и Иво Прокопиев, да отворят общ фронт срещу държавата и нейните легитимни институции, в опит на първо време да решат проблемите с наказателните си дела, а на последващ – и да овладеят целия властови ресурс у нас.

Всичко това бледнее пред циничния коментар, който обявената за издирване с „червена бюлетина” на Интерпол съпруга на Цветан Василев – Антоанета Василева, си позволи да направи пред Кулезич, а именно: „Ние с Цветан сме спасили живота на много хора. Той е финансирал лечението на много деца… Очевидно става дума за различни ценностни системи.”

Точно така, очевидно става въпрос за много различни ценностни системи. Защото, в случая, става въпрос за цинизъм в най-уродливата му форма. Цинизъм, насочен не към една персона, дори не и към определена група или общност, а към целия български народ.

Според обвиненията на прокуратурата, присвоеното от Цветан Василев от трезорите на КТБ, пряко и през фирми-фантоми, възлиза на над 2,5 млрд. лв. Според различни експертизи и проучвания, включително международни, източеното от Василев и неговите съучастници възлиза общо на над 3,5 млрд. лв. А щетите, нанесени на бюджета на държавата, който трябваше да покрие загубите, достигат колосалните над 5,5 млрд. лв. Преди да представя себе си за „светица”, а съпруга си за „светец”, които „спасявали човешки животи”, Антоанета Василева трябваше да бъде наясно, че заради извършените от Цветан Василев престъпления, целият български народ е лишен от здравни грижи за цяла една календарна година. Бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2017 г. възлиза на 3,452 млрд. лв. и почти сигурно ще приключи с дефицит. Колкото липсват в трезорите на банкрутиралата КТБ!

Само тези факти са напълно достатъчни, за да се види какви персони водят война не просто срещу българската държава и нейните институции, а срещу целия народ, когото са лишили от здравеопазване за цяла една година от живота му. Но не се надявайте, че „Св. св. Василеви”, Кулезич, наемниците и олигарсите-съучастници на фараона-беглец, осъзнават – как след понеделнишката привечер с тях е приключено. Морално…

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (9)

  1. Ми след като разни тетки от котилото на безродника луканов се смятат за професорки и продължаватт да пишат за правотата на бсп или поръчкови дисиденти се смятат за независими евроатлантици, защо не?!

  2. Понеже Цялата Тиквария сте Диярия, Начело Боко Тиквето ще Ви Пръснат от Майтап Д@ПЕТО…Будь Здоров, от Америка. …вие си знаете, Петров

  3. Понеже Цялата Тиквария сте Диярия, начело с Боко Тиквето, ще Ви пръснат от Майтап Дупето…!!! Будь Здоров, …от Америка…вие си знаете…Петров

  4. Много писане за Василев! Но не и за КОЙ? го търпя да си разиграва коня преди фалита на КТБ. Има ли разследване, ще се намерят и накажат виновни? Това е по важния въпрос.

  5. Омръзна ми да чета за тия двамата на снимката.Арестувайте ги и ги осъдете+ дъщеря им.Не ги ли арестувате,просто никой няма какво да ни каже за тях. Омръзва,да му се не види…

  6. Пак анонимна статия която набеждава без да се е произнесъл съд и да има присъда. Не казвам, че не е виновен. Напротив и аз съм убеден, че е. Но в обществена медия да се ТВЪРДИ е плашещо. Пък може и да са му ги източили руските олигарси и политици и техните глобални перални за пари, както се разкри тези дни.

    1. Може руски олигарси, може и нашенски евроатлантици… затова си прав, че съд трябва.

  7. Интересно ми е, защо трудоваците така настървено оплюват Василев, но остават слепи, глухи и неми за парцаля Борисов, свинята пеевски и оня търбух цацата?

  8. Отново БКП-ДС-БСП ! Цветан василев е син на шефа на МВР-ДС в Габрово естествено е че ще му подарят банка която да ограби по най нагъл типичен за червените олигарси начин !

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.