Василев предложил своя секретарка за финансов министър

Николай Василев

Изкадрувал е голяма част от министрите

“Труд” потърси водещи фигури от партията на Слави Трифонов за коментар на случващото се около проекта за бъдещо правителство.

Едва двама от петимата човека се осмелиха да разкажат как е бил конструиран проектокабинетът.

Източниците ни, пожелали анонимност, обясниха, че Слави Трифонов предварително не бил разговарял с никого от тях. 

Нещо повече - зловещият сценарий им бил сервиран последния уикенд, и то не от Слави, а от негов сценарист.

Реакцията на съпартийците била остра и категорична. Те питали защо се предлага корумпиран човек за министър-председател. Настоявали да знаят кой е препоръчал Николай Василев, но не получили отговор.

Обяснено им било, че Василев е избор на Слави Трифонов.

“В партията има изключително читави хора, Трифонов прави и кастинг за бъдещи политици, на който имаше изключително ерудирани и образовани хора”, разказаха източниците ни, които недоумяват защо шоуменът не е направил избор сред тези две категории хора.

Източниците ни разказаха и че научили, че самият Николай Василев е изкадрувал голяма част от министрите. Затова не е странно, че сред предложените е бивша секретарка от фирмата на Василев, която му правела кафе, чиновничка от “Дондуков” 2, за която във военното министерство не искат да чуят, жена, която е обиколила няколко министерства и е била разследвана от ОЛАФ.

Разочаровани партийци има в структурите из цялата страна. Част от новоизбраните депутати от партията “Има такъв народ” се чудели дали да не се откажат от влизане в парламента. Прогнозата на източниците ни е, че след скандалните предложения за министри ще има отлив и на членове от партията, както и на избиратели.

“Трифонов ни обещаваше, че няма по никакъв начин да се обвързва с партии на статуквото, а се заигра с хора, от партия, която се беше превърнала в символ на корупцията и разпределянето на порции по формулата 8:5:3”, коментираха хора от “Има такъв народ”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Мнения