Васил Иванов: Ако не бях направил записи, сега щяха да ме наричат "лъжец"

Ако не бях записвал (колеги - бел.авт.), сега щяха да ме наричат открито "лъжец". Понеже познавам манталитета на "колегите" се застраховах. Това обяви журналистът Васил Иванов в обширен пост във Фейсбук по повод скандала между него и директора на “Новини и актуални предавания” в Нова телевизия Дарина Сарелска, преди участието й в сутрешния блок на медията.

"Методът, в който записваш без знанието им твоите колеги в продължение на месеци. Смяташ това за съвсем естествено, за да го обявиш на пресконференция. Ето това е разделителна линия, която ние с Васил винаги сме имали... В един момент става самоизяждане отвътре, в цялото това омаскаряване влизат хора с чисти имена и съвести", коментира относно записите Сарелска пред водещата на сутрешния блок Анна Цолова, която се вчера се изказа в нейна защита с остър пост в социалната мрежа.

Сарелска обяви, че ще съди журналиста. "Смятам да заведа дело за клевета срещу Васил Иванов за уронване на моя авторитет. Мисля, че другото би било част от мълчанието и от потвърждаването на подмяната. Имам отговорност по случая „Васил Иванов”, защото аз сега развенчавам един образ, който за хората е свързан със смелата журналистика. Имам отговорност, че не го направих по-рано”, заяви тя, уточнявайки, че разследването, за което Васил говори е излъчено 37 пъти в рамките на една година.

"На Васил са му отказвани теми за репортажи, защото имаме различни критерии за това откъде идват темите. Според мен те трябва да идват от журналиста. Случвало се е при Васил да идват от други източници. Има едно такова отказано разследване с една готова папка със СРС-та", каза още Сарелска.

"Разговорът в случая е много по-голям от моя спор с Васил. Разговорът е, че в нашата професия има много хора, които са журналисти по дефиниция, по етикет – журналисти само отвън. Отвътре са наистина развалини от зависимости. Този процес отблъсква останалите честни и принципни колеги и изяжда доверието в медиите като цяло”, на мнение е Дарина Сарелска.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България