Васил Иванов пред „Труд“: Депутатът Недялко Славов опитва да заблуди хората. Мен не може

Васил Иванов направил разследване защо са спирани темите му и показва на екипа на Слави Трифонов и сценаристите му разкритията си. Снимка Пламен Стоименов

Депутатът от ГЕРБ Недялко Славов се опитва да заблуди хората с твърдението си, че в търга за обществената поръчка са участвали още пет дружества и нито едно от тях не е обжалвало резултатите от конкурса, заяви Васил Иванов пред „Труд“.

„Мен не може да заблуди, защото чудесно познавам схемите на обществените поръчки. Има три възможности за провеждането на тези процедури. Едната е пряко възлагане, втората – публична покана и накрая е открита процедура. При откритата процедура участват фирми, които могат да обжалват решението на общината. При публичната покана, за какъвто случай става дума в описания от Славов, съгласно Закона за обществените поръчки загубилите дружества нямат право на обжалване“, разясни Иванов и добави, че това е изпитана корупционна схема, когато кмет реши да даде поръчка на предварително избрана фирма. Причината – няма възможност за обжалване Според Иванов поръчката е смехотворна, защото от нея изобщо не може да се разбере какво точно е заданието. А самата фирма на Славов е създадена месец преди да получи заданието от местната управа.

Повод за коментара му беше твърдението на народния представител от ГЕРБ Недялко Славов, че напусналият Нова телевизия журналист дава за пример нещо, което е в реда на нещата и че никой от конкурентите му търга не е обжалвал резултата.

Вчера Васил Иванов даде пресконференция, в която показа обвързаността на директорката на „Новини и актуални предавания“ в Нова тв Дарина Сарелска със Славов. Журналистът обяви, че веднага след като Славов е престанал да бъде депутат от ГЕРБ през 2014 година, създава фирма, която пък моментално печели обществена поръчка за 57 000 лева. Възложител е община Златоград, чийто кмет Мирослав Янчев е негов съпартиец в ГЕРБ. Жената на Янчев пък е счетоводител във фирмата на Славов, спечелила поръчката. А Сарелска живее на семейни начала с брата на депутата.

Иванов коментира и твърденията, че при възлагането на поръчката не е имало конфликт на интереси: „Първо, кметът Янчев е кум на депутата Славов. Второ – по това време и двамата са в ръководството на местната организация на ГЕРБ“.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (8)

 1. Държавата е гнила от всякъде.
  Където и да пипнеш ,в който и да е град ,все такива схеми ще срещнеш.

 2. От това държава НЕ СТАВА и това е факт.
  Самия факт, че олигарси – разни, обвързаността им с разни измислени партийци /най-некадърната част на обществото/ говори ясно и красноречиво.
  Извод- теглете си парите и изчезвайте от тука.

 3. Янчев въобще не е член на ГЕРБ, няма как да е в ръководството й. Щом журналист от такъв ранг борави с неточна информация и си служи с лъжи покрай истината, какво ли остава за другите.

 4. И какво сега излезе – че депутатът от ГЕРБ в Златоград Недялко Славов е задкулисието на цензурата в НОва ТВ. Звучи бомбастично, шокиращо. Остава само да е вярно, но не е. И Васил Иванов прекрасно знае това. Тази му теза – че цензурата в Нова идва чрез Славов, е напомпана мощно. Има истина в казаното от него, но има и няколко лъжи, вплетени в нея. Същественият въпрос според мен е: „Защо Иванов ползва лъжи докато доказва истина?“. Много ми се иска журналистите да го попитат. Аз бих предпочел по-слаб журналистически материал, но да е 100% верен, отколкото шокиращ и въздействащ, но с намесени в него истина с лъжа.

 5. Даже и по коменратите под статията си личи гнуса на помийната машина на ГЕРБ

 6. Всичко е за пари! Иванов има две жени, три деца и два пистолета! Как се издържа финансово, а? Слави щял да прави телевизия и Васил отива шеф на новините. Кой го е грижа за истината, за лъжата, за зрителите? Кой? Точно така, никой! В Нова имат адета да поддържат огъня по темата „полицейско насилие“, например.

 7. ДЕФЕКТИТЕ В ГОВОРА , ИЗРАЗЯВАЩИ СЕ В ФЪФЛЕНЕ ДАЛИ НЕ ВОДЯТ ДО ФЪФЛЕНЕ В ЛОГИКАТА И ОТ ТАМ ПРИ ПОКАЗВАНЕТО НА ИСТИНАТА ?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.