Васил Михайлов: Българската духовност бяга в чужбина, много ме е страх

Българската духовност бяга в чужбина. Много ме е страх за това кои напускат и кои остават и дали се връщат. Това легендата на българското кино и театър Васил Михайлов по БТВ.

"Чувам, че учителите, за да доведат учениците на театър, една част от тях искат комисиона. Побърквам се от това бе, ей хора! Мен учителите ми по литература са ме направили актьор и всички, които познавам. Те правеха драматизации на произведенията, които учим, за да ги научим. Те и музикантите са ни направили хора на изкуството. Не ги водете само на „Железният светилник”, защото го учат. Научете ги да ходят на театър. Иначе никакъв дух няма да има", призова той.

Българският дух не се създава само на 3 март, като пускаме възрожденски песни и т.н. Духът започва от семейството, от учителя, от театъра, от песните, които баба ти ти пее. Не се връщам назад, защото съм вече възрастен, но това е пътят, нашето си, нашето да се вкопчим тук. Иначе дано светът е мирен, защото е много тревожно в последните месеци, категоричен е Васил Михайлов..

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България