Васил Пиронков, Камарата на автобусните превозвачи: Ефективните протести на 18 май ще започнат в 9:00 часа

Не само работодателските организации ще ни подкрепят, но и ресторантьорите и всички хора и браншове, които са засегнати от скъпите горива. Това каза за БНР председателят на УС на Камарата на автобусните превозвачи в България (КАПБ) Васил Пиронков преди готвения за 18 май протест на превозвачите.

"Това, което правителството отправя като мярка към гражданите – да се зарежда до 50 литра гориво, звучи много несериозно, още повече за икономически експерти, каквито са нашите управляващи. Несериозно е, защото това няма да доведе до никакъв икономически ефект. Ако се приемат нашите искания, сигурно държавата няма да получи един милиард и половина в един следващ период от акциза и от био добавката, но нямаше да се дадат четири милиарда и половина помощи, които в момента се дадоха и отидоха някъде на вятъра си, защото неправомерно бяха разходвани, неправомерно беше подпомаган бизнес, който нямаше нужда да има подпомагане, ако бяха по-евтини горивата и бяха по-евтини всички продукти. Ние можем да си поговорим с управляващите на тази тема, независимо какво те ще решат“, допълни още Васил Пиронков.

"Ефективните протести ще започнат от 9:00 часа, когато вече всички ученици ще бъдат в класните стаи и това по никакъв начин няма да се отрази на един дванайсет-годишен положен труд на децата“, каза Васил Пиронков.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика