Петрова нива събра хиляди родолюбци

Маримуртра – балкон, надвесен над морето На 50 години създателят на легендарната ботаническа градина напуска бизнеса и се отдава на хобито си

Владимир Путин: Енергетиката е един от приоритетите в сътрудничеството между Русия и Германия

Руби Роуз ще играе супергероиня лесбийка Тя е секси и обича да се татуира

Прокуратурата се зае със смъртта на родилката в Сливен

На 3 септември стачка ще блокира фериботи и кораби в Гърция

Валя Брадшоу – от модните корици в София до Мериленд Вярвам в магията на усмивката и в това, че хората може да стават по-добри, казва моделът, фотограф и дизайнер

Тежък старт за Йоканович и „Фулъм“ във Висшата лига

Доналд Тръмп е уволнил свързаните с разследването на руската намеса в САЩ

Спасители извадиха тялото на 42-а жертва под рухналия мост в италианския град Генуа

120 000 евро отнесе грък за изхвърлени кученца в контейнер за боклук

120 дами и рицари тамплиери срещат 10-та си годишнина в Шумен Велик Приорат България приема 5-ма македонци

Ердоган е преизбран за председател на „Партията на справедливостта и развитието“

Балван чества 135 години от построяването на своята църква Храмът в селото носи името на Св. Иван Рилски

Откриха снаряд без видима маркировка в двора на училище в Пловдив

ВАС даде зелена светлина за най-мащабния проект на Община Благоевград по ОП „Региони в растеж“

Снимка: Wikipedia

Върховният административен съд определи да се даде ход за най-мащабния проект на Община Благоевград по орепативна програма „Региони в растеж“.

Това е поредното дело, което община Благоевград печели. Днес с Решение № 11177 Върховият административен съд отсъди в полза на Общината и с това започват дейности по проект „Благоустрояване на градска среда“.

Припомняме, че фирма „Фармвил“ ЕАД, гр. София обжалва възлагането на обществена поръчка. КЗК остави без уважение жалбата на касатора и бе открита процедура по възлагане на обществена поръчка.

Това е вторият отказ, на по- висша инстанция срещу фирмата, която ще трябва да заплати и разходите по самото дело. С решението си ВАС даде зелена светлина за стартирането на дейност по един от най- мащабните проекти, които Община Благоевград ще реализира по ОП „Региони в растеж“ 2014- 2020.

Сред дейностите, които включва мащабният проект „Благоустрояване на градска среда“ са обновяване и облагородяване на площад Георги Измирлиев-Македончето, реконструкция на площадното, подплощадното пространство и фонтаните, художествено осветление в централна градска част между сградите на Общинска администрация-Благоевград, Регионална здравна инспекция, сградата на АУБ и хотел „Ален мак“ по Процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP001-1.008 „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020-Благоевград“, Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“.

След Решението на ВАС, предстои сключване на договор с фирма изпълнител и стартиране на СМР дейностите. Общата стойност на мащабният проект е над 13 милиона лева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.