На 26 април 2019 да почерпят

Пиенето на алкохол подобрява паметта

Във Върховния административен съд е постъпила жалба срещу решението на ЦИК за избор на доставчик на машините за гласуване

Китайска база на Марс отворена за посетители Съоръжението се намира в пустинята Гоби

Местят финала за Купата през уикенда

„Медицински надзор“ започна проверка по случая с мъжа, който почина вчера пред Пета градска болница

Путин: КНДР се нуждае от гаранции за сигурност Първата среща на върха Москва-Пхенян продължи над 5 часа (обзор)

Полицията в Шри Ланка е арестувала трима души и е открила гранати в Коломбо

Милиони губи хазната от сивия сектор в строителството Не можем да вдигнем заплатите при търгове с критерий най-ниска цена, категорични са от бранша

Йозджан Дениз и Аслъ Енвер пяха в Израел

„Труд Уикенд“ – един вестник за празниците

Армията „окупира” София за 6 май Близо 1000 души набиват крак на жълтите павета на Гергьовденския парад

Данъчните провериха 1800 заможни българи Получиха информация за 51 купени автомобила в чужбина

Двама души са загинали при стрелба в Москва

Мехмед изоставен заради липса на пари (обзор) Намереното бебе в Пловдив без малко да загине на паркинг

ВАС даде зелена светлина за най-мащабния проект на Община Благоевград по ОП „Региони в растеж“

Върховният административен съд определи да се даде ход за най-мащабния проект на Община Благоевград по орепативна програма „Региони в растеж“.

Това е поредното дело, което община Благоевград печели. Днес с Решение № 11177 Върховият административен съд отсъди в полза на Общината и с това започват дейности по проект „Благоустрояване на градска среда“.

Припомняме, че фирма „Фармвил“ ЕАД, гр. София обжалва възлагането на обществена поръчка. КЗК остави без уважение жалбата на касатора и бе открита процедура по възлагане на обществена поръчка.

Това е вторият отказ, на по- висша инстанция срещу фирмата, която ще трябва да заплати и разходите по самото дело. С решението си ВАС даде зелена светлина за стартирането на дейност по един от най- мащабните проекти, които Община Благоевград ще реализира по ОП „Региони в растеж“ 2014- 2020.

Сред дейностите, които включва мащабният проект „Благоустрояване на градска среда“ са обновяване и облагородяване на площад Георги Измирлиев-Македончето, реконструкция на площадното, подплощадното пространство и фонтаните, художествено осветление в централна градска част между сградите на Общинска администрация-Благоевград, Регионална здравна инспекция, сградата на АУБ и хотел „Ален мак“ по Процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP001-1.008 „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020-Благоевград“, Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“.

След Решението на ВАС, предстои сключване на договор с фирма изпълнител и стартиране на СМР дейностите. Общата стойност на мащабният проект е над 13 милиона лева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.