Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Полицаи обискираха дома на кмета на Несебър Цял ден в града се провежда специализираната акция

Пламна известен ресторант в София

Патриарх Неофит стана Почетен гражданин на Перник

Опашка от тирове на „Капитан Андреево“

Борис Джонсън обяви, че няма да преговаря за отсрочка на Брекзит

ВАС отмени увеличението на данък за сделките край морето

Върховният административен съд отмени решението на ОбС във Варна за повишаване на размера на данъка за придобиване на недвижимо имущество от 2.6 на 3%, който влезе в сила м.г. и беше единственият увеличен местен налог.

Вдигането на данъка за сделките е незаконно според определението на върховните магистрати от 26 януари. Мотивите за него са , че няма достатъчно аргументи за промяната и не е била спазена процедурата. Делото беше образувано по жалба на варненеца Христо Радославов Иванов, а решението на съда разпали доста дебати в пленарна зала преди да се гласува в понеделник бюджетът на общината за 2017. Беше поставен въпросът дали са взети незаконно пари от данъкоплатците и как ще бъдат възстановени. Събраните в размер на 3 % данъци до решението  на магистратите са законни, а и то няма обратно действие със задна дата, отчесе юристката на местния парламент Дияна Стефанова.

Промяната на размера на данъка от 3% на 2.6%  в последния момент няма да се отрази на макрорамката на бюджет 2017, който има достатъчно резерви, за да бъде изпълнен в приходната част,увери зам.-кметът по финансите Пейчо Пейчев. Строителството и сделките с имоти във Варна бележат ръст от 8.6% в края на м.г., а прогнозите през  тази са за ръст от 9-10%.
ОбС на Варна гласува рекорден за последните години бюджет от 270.7 млн.лева, като увеличението е с 27 млн.лева спрямо миналата година. В инвестиционната програма на морския град се очакват да влязат още 142 млн.лева от еврофондовете.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.