ВАС отхвърли жалба на "Титан" за сметта по шуменските села

Върховен административен съд е отхвърлил жалбата на "Титан БКС" ООД срещу решение на кмета на Шумен Любомир Христов за прекратяване на обществената поръчка за сметосъбиране в селата на общината. Казусът бе разгледан от Комисията за защита от конкуренцията, която прие доводите на градоначалника за прекратяване на поръчката.

Фирмата атакува това решение на КЗК, но ВАС окончателно го потвърждава със свое решение от четвъртък. Магистратите постановяват "Титан БКС" да заплати и 9 900 лв. деловодни разноски на кметството.

Спорната поръчката за почистване на 26 села за срок от 5 г. беше пусната от старото кметско ръководство през лятото на 2015 г. Три фирми кандидатстваха, а комисия класира на първо място "Титан БКС" с най-висока цена от 2,8 млн. лв.

От общината припомнят, че съобразно правомощията си по ЗОП новоизбраният кмет Христов е направил преценка за целесъобразност на предложенията, като основният критерий беше икономически най-изгодна оферта и защита на интересите на данъкоплатците. На базата на тази преценка е било взето и решението за прекратяване на процедурата в началото на м.г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право