Николай Николов: Защо кметът Фандъкова не иска да отговори на въпроси за небостъргачите на НИКМИ?

Сергей Лавров: НАТО ще принуди балканските страни да приемат философията на противопоставяне Алиансът не е в състояние да отговори на терористичната заплаха, посочи външният министър

Финансовият министър Владислав Горанов е поискал обяснение за драстичните разминавания в сметките на НЗОК

Стоян Александров пред “Труд” за обвиненията в лихварство: Нямам никакъв коментар

Бойко Борисов ще участва в неформалното заседание на Европейския съвет в Брюксел

„Инерком“ купува ЧЕЗ в България

Честват 135 г. от създаването на Варненското медицинско дружество

Над 70% от операциите в Урологията в Търново са ендоскопски

Цветанов и Нинова с общ законопроект Дават на родителите на загинали военнослужещи по време на задгранични мисии наследствени пенсии

Иракските власти предадоха на руските четири жени и 27 деца, свързани с “Ислямска държава”

Детска ясла в Монтана грейва по „Красива България”

Недохранените 3-годишни близнаци Стефан и Габриела отиват в дом или в приемно семейство Социалните служби установили, че не е подходящо да изпратят децата при баба им

Международен конкурс избира най-добрата концепция за нов градски център на Велико Търново

Съдят мъж от Разлог за подправяне на лотариен билет

Стоян Александров дал 61 кредита като физическо лице и 14 през фирми Общ размер: 541 000 лв., 1 693 160 долара и 3 738 600 евро; 1 006 400 лв. и 9 955 579.88 евро

Ваучери за книги за 8000 лв. получиха читалища в Свищовско

Навръх 1 ноември – Деня на народните будители кметът на Свищов Генчо Генчев връчи ваучери за книги на обща стойност близо 8000 лева на читалищните библиотеки в общината. Целта е със средствата те да обогатят библиотечния си фонд и да привличат все повече читатели – обясни Генчо Генчев.

Ваучер в размер на 200 лева получиха читалищата в Александрово и Горна Студена, а ваучери от 500 лева получиха представителите на читалищните библиотеки в Козловец, Овча могила, Ореш, Българско Сливово, Вардим, Морава, Царевец, Хаджидимитрово, както и Градската библиотека в Свищов. Няколко дни по-рано, в навечерието на празника на народните будители, ваучери на същата стойност бяха връчени и на читалищните библиотеки в Драгомирово и Алеково.

Изключително зарадвани за празника бяха и представителите на библиотеката при Първо българско народно читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856”. Те получиха ваучер за книги в размер на 2000 лева.

За двете библиотеки от Свищов кметът Генчо Генчев връчи като подарък и книгата на проф. Владимир Радулов „Моите два паралелни свята”.

За първи път се прави такова мащабна подкрепа към читалищните библиотеки от общината, като това се случва по инициатива на кметът Генчо Генчев.

Ваучерите за книги бяха връчени на тържествена церемония в зала 1 на Община Свищов, на която присъстваха още секретарят на Общината Любомира Петрова, Росен Маринов – директор на дирекция „Култура и културно наследство”, Таня Ликова – главен експерт „Култура”, представители на различните читалища, кметове на кметства и културни дейци.

Днес е празник на духа, на истинското, на българското – каза в словото си кметът Генчо Генчев. – На днешния ден отдаваме почит към будителите, към дарителите, към хората, които са изградили българската държава. Знам, че всички вие се раздавате със сърцата си, за да я има днес читалищната дейност, да се образоват и развиват нашите деца. Затова вие сте съвременните будители и заслужавате голяма подкрепа.

Директорът на дирекция „Култура и културно наследство” Росен Маринов също поздрави за празника присъстващите. Той отбеляза, че въпреки нелеките условия, при които работят днес читалищните дейци, успехите им в нашата община са видими и че с работата си поддържат културните традиции живи и действащи.

Малко след церемонията делегация от Община Свищов, водена от зам.-кмета Анелия Димитрова посети паметници на видни свищовци в централната градска част. Почит и уважение бяха отдадени на гробовете на Еленка и Кирил Аврамови, Димитър Апостолов Ценов и Георги Атанасович. Цветя бяха поднесени на паметниците на Алеко Константинов, проф. Иван Шишманов и Цветан Радославов.

Тази вечер ще продължи програмата, посветена на Деня на народните будители. В 17.30 часа на Паметника на дарителите ще бъде произнесено празнично слово, а жители и гости на града ще положат цветя в знак на признателност.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете