Вдигат заплатите във ВМЗ-Сопот с 10% от септември

1052 лв. е средното месечно възнаграждение в най-голямата държавна оръжейница през първото полугодие на 2017 г.

Нова система за допълнително материално стимулиране (ДМС) разработва в момента оперативното ръководство на „ВМЗ” ЕАД в Сопот, съобщиха от ръководството на най-голямата държавна оръжейница у нас.

Това става по разпореждане на министъра на икономиката Емил Караниколов и след проведени преговори със синдикалните организации в държавното дружество.

За да се реализира новата система за ДМС, още през месец септември фонд „Работна заплата” ще бъде повишен с до 10%. Тестовият вариант на системата ще е готов до края на същия месец и внедрен през последното тримесечие на годината, като тези срокове са съобразени с разпореждането на министър Емил Караниколов.

„Новата система за допълнително материално стимулиране е по-справедлива, по-мотивираща и обхваща в детайли всяко едно от структурните звена в дружеството. Тя е необходима за стимулиране процеса на реализация на Инвестиционна програма 2020, коментира д-р инж. Иван Гецов, изпълнителен директор на „ВМЗ“ ЕАД. Според него целта на програмата е пълна промяна на дружеството и превръщането му в едно от най-модерните предприятия в страната ни.

„Досегашната система бе насочена основно към стимулиране на звената, пряко свързани с производствения процес и в голяма степен определящи и допълнителното материално стимулиране на структурите, целящи подобряване сфери на дейност извън производството. Системата даде положителни резултати, защото премахна уравниловката, наследена от миналото, и повиши производителността на труда. Това се вижда от постигнатите резултати за 2016 г. и за първото полугодие на настоящата година. Очакваме изключително добри резултати и за деветмесечието – от 1 януари до 30 септември“, поясни изпълнителният директор.

Инж. Иван Гецов съобщи още, че за първото полугодие на 2017 г. във ВМЗ-Сопот е постигнато средно месечно работно заплащане от 1052 лв. при числен състав от 4600 души.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции