35 сигнала за мръсен въздух в Бургас, РИОСВ на крак

Камион блъсна на заден ход баба в Хасково

Прокуратурата разследва насилие над 2-годишно момиченце в детска ясла в Ловеч

Тежка катастрофа между два микробуса на пътя Русе-Бяла

Варна посвети над 200 събития на титлата „Европейски град на спорта 2019“ Финалът дават безплатен концерт и демонстрации

Папа Франциск и Цветан Цветанов са най-търсените личности от България в Google

ЕС не може да приеме Истанбулската конвенция без съгласие на всички държави членки

Правителството осигури 1,38 млрд. лв. за довършването на магистрала „Хемус“

Голям пожар избухна в завод за бои в Екатеринбург (ВИДЕО)

Кола връхлетя автобусна спирка, по чудо няма пострадали

Вижте какво реши Министерски съвет днес, 11 декември 2019 г.

Глобиха 1000 лева баща, набил детска учителка

Ан Хатауей стана майка за 2-ри път (СНИМКИ)

Двама арестувани за наркоразпространение в Пловдив Полицията е иззела близо 4 кг марихуана

Ломски полицаи върнаха всичките пари на обрана жена

Вдигат заплатите във ВМЗ-Сопот с 10% от септември 1052 лв. е средното месечно възнаграждение в най-голямата държавна оръжейница през първото полугодие на 2017 г.

Нова система за допълнително материално стимулиране (ДМС) разработва в момента оперативното ръководство на „ВМЗ” ЕАД в Сопот, съобщиха от ръководството на най-голямата държавна оръжейница у нас.

Това става по разпореждане на министъра на икономиката Емил Караниколов и след проведени преговори със синдикалните организации в държавното дружество.

За да се реализира новата система за ДМС, още през месец септември фонд „Работна заплата” ще бъде повишен с до 10%. Тестовият вариант на системата ще е готов до края на същия месец и внедрен през последното тримесечие на годината, като тези срокове са съобразени с разпореждането на министър Емил Караниколов.

Д-р инж. Иван Гецов
Д-р инж. Иван Гецов

„Новата система за допълнително материално стимулиране е по-справедлива, по-мотивираща и обхваща в детайли всяко едно от структурните звена в дружеството. Тя е необходима за стимулиране процеса на реализация на Инвестиционна програма 2020, коментира д-р инж. Иван Гецов, изпълнителен директор на „ВМЗ“ ЕАД. Според него целта на програмата е пълна промяна на дружеството и превръщането му в едно от най-модерните предприятия в страната ни.

„Досегашната система бе насочена основно към стимулиране на звената, пряко свързани с производствения процес и в голяма степен определящи и допълнителното материално стимулиране на структурите, целящи подобряване сфери на дейност извън производството. Системата даде положителни резултати, защото премахна уравниловката, наследена от миналото, и повиши производителността на труда. Това се вижда от постигнатите резултати за 2016 г. и за първото полугодие на настоящата година. Очакваме изключително добри резултати и за деветмесечието – от 1 януари до 30 септември“, поясни изпълнителният директор.

Инж. Иван Гецов съобщи още, че за първото полугодие на 2017 г. във ВМЗ-Сопот е постигнато средно месечно работно заплащане от 1052 лв. при числен състав от 4600 души.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.