На 16 декември 2018 да почерпят

Пътят на Петър през огън и лед Авантюристът се готви да покрие „Тройната корона” през март

Червеното цвекло нормализира кръвното налягане Подходящи за консумация са и листата

Арестувани са четирима души, включително двама полицаи, за „обида на турското знаме и нация”

Млада жена бе блъсната на пешеходна пътека в центъра на столицата

ЕС призова Турция да се въздържа от всякакво едностранно действие в Сирия

Банско е № 1 и ще остане № 1, заяви Цветан Цветанов на официалното откриване на сезона в курорта

Спешна среща между Спас Русев и Славиша Стоянович

Президентът Радев в Йордания: Не трябва да се инвестира само в магистрали, а и в човешки капитал и научно сътрудничество

Коледата невъзможна за „Левски“, „сините“ пак трагични далеч от „Герена“

Десислава Радева за полицейска проверка през февруари: Стоях в колата на НСО ни жива, ни умряла Тежковъоръжени жандармеристи дърпали шофьора й за ревера

Пилот загина, след като изтребител се разби при кацане в Украйна

Порошенко обяви създаването в Украйна на автокефална православна църква

Цветан Цветанов се срещна с кмета на Банско Георги Икономов

Вижте от птичи поглед как върви строежът на хотел Hyatt Regency в София

Вдигат заплатите във ВМЗ-Сопот с 10% от септември 1052 лв. е средното месечно възнаграждение в най-голямата държавна оръжейница през първото полугодие на 2017 г.

Право да изнасят имат фирмите, получили лиценз от Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към Министерския съвет, ръководен от министъра от отбраната и разрешение за износ от Междуведомствената комисия за експортен контрол и неразпространение на оръжията за масово унищожение.

Нова система за допълнително материално стимулиране (ДМС) разработва в момента оперативното ръководство на „ВМЗ” ЕАД в Сопот, съобщиха от ръководството на най-голямата държавна оръжейница у нас.

Това става по разпореждане на министъра на икономиката Емил Караниколов и след проведени преговори със синдикалните организации в държавното дружество.

За да се реализира новата система за ДМС, още през месец септември фонд „Работна заплата” ще бъде повишен с до 10%. Тестовият вариант на системата ще е готов до края на същия месец и внедрен през последното тримесечие на годината, като тези срокове са съобразени с разпореждането на министър Емил Караниколов.

Д-р инж. Иван Гецов
Д-р инж. Иван Гецов

„Новата система за допълнително материално стимулиране е по-справедлива, по-мотивираща и обхваща в детайли всяко едно от структурните звена в дружеството. Тя е необходима за стимулиране процеса на реализация на Инвестиционна програма 2020, коментира д-р инж. Иван Гецов, изпълнителен директор на „ВМЗ“ ЕАД. Според него целта на програмата е пълна промяна на дружеството и превръщането му в едно от най-модерните предприятия в страната ни.

„Досегашната система бе насочена основно към стимулиране на звената, пряко свързани с производствения процес и в голяма степен определящи и допълнителното материално стимулиране на структурите, целящи подобряване сфери на дейност извън производството. Системата даде положителни резултати, защото премахна уравниловката, наследена от миналото, и повиши производителността на труда. Това се вижда от постигнатите резултати за 2016 г. и за първото полугодие на настоящата година. Очакваме изключително добри резултати и за деветмесечието – от 1 януари до 30 септември“, поясни изпълнителният директор.

Инж. Иван Гецов съобщи още, че за първото полугодие на 2017 г. във ВМЗ-Сопот е постигнато средно месечно работно заплащане от 1052 лв. при числен състав от 4600 души.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.