Вдигат заплатите на медицинските сестри в Разград

Второ увеличение на възнагражденията в болницата тази година

Заплатите на медицинските сестри, акушерки и лаборанти в болницата в Разград се вдигат от 1 октомври. Средното увеличение е с по 50-60 лв. към възнагражденията на всяка от 200 сестри и други медицински специалисти в здравното заведение.

Това съобщи директорът му д-р Гечо Жеков, който специално се обади във вестник “Труд“, за да информира за взетото решение.

Той уточни, че болницата разполага със съответните финансови средства и това няма да ги затрудни.

Сега възнагражденията при сестрите били средно около 700 лв.

Увеличението щяло да бъде второ в рамките на по-малко от година, след като в началото на тази са вдигнати заплатите на всички работещи, включително лекарите, в болницата, каза още д-р Жеков.

Той заяви, че протести при тях няма, но взима мерки за заплатите, воден от отговорността за управлението на здравното заведение и кадрите в него.

„Болницата е в добро финансово състояние. Задълженията, които заварих преди близо 2 години бяха 1,3 млн. лв. Успяхме да ги стопим до 130 000 лв.“, допълни директорът.

Новината за увеличаването на заплатите на медицинските специалисти е съобщена в сряда първо на старшите, за да стигне до всички работещи там.

Коментари

Задължително поле