Вдигат новия мост между Велико Търново и Шемшево до края на лятото

Новият мост между Велико Търново и с. Шемшево се очаква да бъде построен до края на лятото. Съоръжението над р. Янтра ще бъде част от общинския път, който е най-пряката и бърза връзка на четири села със старопрестолния град. Напредва изграждането на двата фундамента и две от колоните на моста.

След завършването им предстои поставяне на панелите, върху които ще бъде оформено пътното платно. Преди полагането на асфалтовата настилка ще бъдат прокарани телекомуникациите.

Над 1,1 млн. лева е инвестицията. Средствата бяха осигурени по финансовите механизми на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. Част от разходите предвиждат и събаряне на стария мост, чийто свод рухна частично през февруари миналата година и заради което се наложи изграждането на ново съоръжение.

Бъдещият мост ще е с две ленти за движение, ще бъде по-широк и с около 2 метра по-висок от стария. Той ще бъде с осветление със завишена товароносимост, предвид близостта на Западната промишлена зона на Велико Търново.

След завършване на строителството ще бъде възстановена най-бързата транспортна връзка на селата Шемшево, Леденик, Буковец, Керека и Пушево с Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България