Фирма на жената на Лозан Панов купила от „Артекс“ четиристаен апартамент и два гаража за 225 евро на квадрат

Румен Радев ще се срещне с президента на Египет

Британските депутати поемат контрола върху Брекзит за един ден

С един удар – 4 глупости

Изстрадахме точка в Косово, Хубчев отказа да коментира темата „Левски“

На 26 март 2019 да почерпят

Ракети са изстреляни от Газа към Израел

Тереза Мей: Британският парламент ще обсъди в сряда официално отлагане на датата на Брекзита

Чужденци похарчиха 1 млрд. лв. за хотели

Хванаха крадци на метални тръби, докато пренасят плячката

Пожарникари извадиха несретница, паднала в Луда Камчия 62-годишната жена пренощувала в коритото преди някой да чуе виковете й и да извика помощ

Българските зеленчуци изчезват Намаляват както площите, така и количествата зарзават всяка година

Росен Желясков: Разочароващо е решението на Европейския парламент в сряда да се гласува пакетът „Мобилност“

Как може да се прекрати отпуска по майчинство

МВнР на Русия: Решението на САЩ да признае суверенитета на Израел над Голанските възвишения не променя позицията на Москва, че това е територия на Сирия

Вдигат със 7 лева линията на бедност Министерски съвет трябва да гласува предложението на социалния министър Бисер Петков

Нов размер на линията на бедност за 2018 година ще гласува Министерският съвет. От сегашния 314 лева той да се увеличи с 7 лева и да стане 321 лева от 1 януари, предвижда проект на постановление, внесен от министъра на труда и социалната политика Бисер Петков.

Показателят e инструмент, който трябва да гарантира задоволяване на минимални жизнени потребности на човек, като калориен прием и структура на потребление на хранителни и нехранителни стоки и услуги. Той се използва и при формирането на социалната политика в областта на доходите и жизненото равнище, като се определя по методика, утвърдена от Министерския съвет. Повишението е изчислено по формула, която отчита цените на основни храни и консумативи. Линията на бедност е и важен измерител при отпускането на добавки към пенсиите по Коледа и Великден, както и при разпределянето на енергийни помощи и помощи за първокласници.

“Актуализирането на линията на бедност ще отговори на равнището на доходите и структурата на потребление на българските граждани. Така определеният размерът на линията на бедност от 321 лв. за 2018 г. гарантира, че минималните жизнени потребности на най-бедната част от населението ще бъдат задоволени”, пише в доклада си до кабинета министър Бисер Петков.

Според данни на Националния статистически институт (НСИ) за 2016 година, под линията на бедност, която тогава е 308, 17 лева, са живеели 22,9% от българите.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Много,бе,цели 7 лева! Как не ги е срам?! На депутатите 700-1000 лева,а на бедните българи 7 лева! Идиотизъм.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.