Вдовицата на Лучано Павароти се омъжи

Никол Мантовани каза “Да!” девет месеца след като срещна новата си любов

Първата си сватба - с маестро Лучано Павароти - Николета Мантовани чака цели десет години. Втората се случи значително по-бързо - само девет месеца след като вдовицата на певеца се запозна с новата си любов - финансиста Алберто Тинарели. На 20 септември двамата се венчаха в базиликата “Св. Антоний” в Болоня. Той е на 52 години, тя - на 50. Фактът, че се познават от 9 месеца не ги смущава, защото и двамата твърдят, че това е любов, която всеки от тях е чакал дълго.

За досегашния семеен живот на Тинарели няма информация, докато историята на Мантовани е известна на целия свят. Когато се запознават, Павароти от 30 години е женен за първата си съпруга Адуа Верони. Завързва се служебен роман - 58-годишният тенор си губи ума по 23-годишната секретарка. Съпругата на Павароти почти 10 години не му дава развод, а лекарите поставят на Николета диагнозата множествена склероза.

Скоро след това разбират, че ще стават родители. Радостта им отново е помрачена - при тежко преждевременно раждане на близнаци момченцето се появява без признаци на живот, а момиченцето не диша, но успяват да го спасят. Именно от нейно име - Аличе - приятелите и роднините на двойката получават покана за сватбата на Лучано и Николета.

През лятото на 2007 г. тенорът попада в болница заради възпаление на белите дробове. Шест дни след изписването му умира. След смъртта му вдовицата поставя живота си на пауза. Тя се посвещава изцяло на дъщеря си и на работата си като кинопродуцент. Влюбва се отново чак след 13 години - и вече е госпожа Тинарели.

Коментари

Задължително поле