Вдовицата на Стив Джобс купи най-скъпия и най-красив имот в Сан Франциско

Вдовицата на основателя на Apple Стив Джобс купи най-скъпия дом в Сан Франциско, пръсвайки около 70 милиона долара за имение с невероятна гледка към моста Голдън Гейт.

Лорън Пауъл Джобс е купила дома в Пасифик Хайтс, един от най-желаните квартали на калифорнийския град, чрез сделка извън пазара, според Wall Street Journal.

Предишните собственици на имота са били милиардерската дъщеря Слоун Линдеман Барнет и Роджър Барнет, който управлява фирма за производство на здравни добавки.

Двойката купи дома за 33 милиона долара през 2011 г. и се твърди, че първоначално е поставила цена от 100 милиона долара, преди да го продаде на Лорън Джобс.

Датираща от 1916 г., къщата е в съседство с имот, собственост на софтуерния милиардер Лари Елисън. Сър Джонатан Айв, британско-американският дизайнер, отговорен за някои от най-известните продукти на Apple, също има дом в района.

Тъй като продажбата беше сделка извън пазара, няма нови снимки от вътрешността на къщата. Имотът обаче беше представен в Architectural Digest през 2020 г., когато беше описан като „с основателна причина, като най-красивата къща в Америка“.

Списанието съобщава, че Барнет са извършили обширна работа по имота.

През 2020 г. къщата беше описана като испански ренесансов възрожденски дворец, „увит около двуетажен двор, увенчан с огромен стъклен покрив“. Има гледка към залива на Сан Франциско и остров Алкатраз, както и към известния мост, свързващ града с окръг Марин.

Публикацията в списанието обаче донесе на къщата някои нежелани заглавия. Washington Post съобщи, че статията включва променени изображения от вътрешността на имота, които премахват потенциално откраднати реликви от Камбоджа. 

60-годишната Пауъл Джобс се омъжи за Стив Джобс, технологичния предприемач, през 1991 г. Те се запознаха, след като той изнесе лекция в бизнес училището на Станфорд, където тя беше студентка. Двойката имаше три деца. Джобс почина през 2011 г. на 56 години, след като му беше поставена диагноза рак на панкреаса.

Сан Франциско има едни от най-скъпите цени на жилищата в нацията. Предишната рекордна продажба на къща в града беше поставена през 2021 г. с друг дом в Пасифик Хайтс, който струваше 43,5 милиона долара, според Journal.

Миналия месец Пауъл Джобс плати 94 милиона долара за имот на брега на океана в Малибу, до имот, който тя вече притежава. Тази сума все още е малко по-малка от поставянето на рекорди в Калифорния. Най-скъпата къща в щата беше продадена през юни, когато основателят на марката за слънчеви очила Oakley продаде имението си в Малибу за 210 милиона долара.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка