Веганите на протест срещу църквата заради "жертвоприношенията" на животни

Искат анатемосване на българите, които "убиват бебета агнета"

„Български Вегански Съюз“ (БВС) организира протест срещу църквата като институция заради "безразличието й към всички жертвоприношения на животни за Гергьовден, Великден, Никулден и други нейни празници". Протестната акция ще се проведе днес от 18:00 пред Светия Синод, съобщиха от сдружението.

Сред исканията на БВС са анатемосване на "всички убийци на животни", както и църквата да се обяви против курбаните, включващи "жертвоприношения на животни" и да забрани на всичките си служители да ходят на "жертвоприношения на бебета агнета и всякакви други животни".

Пълният текст на съобщението:

На 05.04.2018г. от 18:00, БЪЛГАРСКИ ВЕГАНСКИ СЪЮЗ ще проведем дръзка и извънредна, дори бихме казали историческа, протестна акция пред светият синод. Протестираме срещу църквата като институция заради мълчаливото й безразличие към всички жертвоприношения на животни за Гергьовден, Великден, Никулден и ред други нейни празници.

Протестираме срещу безразличието и апатията й. Протестираме срещу провеждането на курбани от нейни вярващи. Протестираме срещу масовото избиване на бебета агънца, тонове риба, предколедните прасета и ред други животни! Църквата не само не заклеймява тези зверства, а кротко си мълчи, но и на всичкото отгоре се привикват нейни служители да участват в тези церемонии. Това е недопустимо и Възмутително!

НАШИТЕ ИСКАНИЯ:

1. Църквата незабавно да се обяви против курбаните включващи жертвоприношения на животни и да заклейми извършителите им! НЕЗАБАВНО! Това трябва да се случи преди да свършат великденските пости!

2. В най-основната ѝ книга са записани 10 заповеди, една от които е ЯСНА и КАТЕГОРИЧНА: Не убивай! Не е записано не убивай само хора, пише ясно и категорично - Не убивай! Затова искаме незабавно църквата да излезе с

ясна позиция, че убийствата на животни влизат в тази заповед - Не убивай!

3. Анатемосване на всички убийци на животни! НЕЗАБАВНО! И не, не се бъзикаме, сериозни сме. Живеем в 21 век и е крайно време църквата да заклейми убийствата на животни официално!

Телефон за връзка: 0878 26 31 08 (когато е изключен абоната спи).

Нека пишем история, Заедно. С Уважение - БЪЛГАРСКИ ВЕГАНСКИ СЪЮЗ и БАБА ГУСИ.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България