Вежди Рашидов аплодира "Чамкория" в Лондон

Вежди Рашидов, Захари Бахаров, Явор Гърдев, посланик Константин Димитров и Светла Дионисиева, директор на Българския културен институт в Лондон.

Председателят на парламентарната Комисия по култура бе официален гост на спектакъла

Вежди Рашидов аплодира в Лондон прочутия моноспектакъл на Театър 199 „Чамкория“ по едноименния роман на Милен Русков. Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите беше официален гост на събитието, което е част от културната програма на българското европредседателство в английската столица и се реализира в навечерието на 24 май. Организатори на проявата са Българският културен институт в Лондон и българското посолство в столицата на Обединеното кралство.

Театралният спектакъл с режисьор Явор Гърдев и с участието на Захари Бахаров препълни залата на прочутия Leicester Square Theatre в центъра на Лондон. Сред публиката бяха дипломати, актьори, режисьори, сценографи, театрални критици. Тук бе и внукът на Марлон Брандо – Майкъл Брандо, който като актьор и режисьор и оцени моноспектакъла „Чамкория“ като върхово постижение на сцената. Театралният критик Филип Бергсън също изрази възхищението си от талантливата българска постановка, която се родее с най-добрите европейски театрални спектакли.

Вежди Рашидов аплодира участниците и организаторите на великолепния спектакъл. „България трябва да се гордее с таланти като Явор Гърдев, Захари Бахаров и Милен Русков, които заедно с екипа на моноспектакъла показват, че за големите дарования няма граници, горд съм, че тази вечер ценителите от Лондон видяха един изключителен спектакъл и го оцениха по достойнство“, заяви Вежди Рашидов. Той поздрави специално Светла Дионисиева, директор на Българския културен институт в Лондон, която направи възможно отварянето на най-големите сцени в английската столица за българските изпълнители. Именно тя организира преди време прочутия наш концерт в Кадуган хол, както и поредица от творчески изяви на най-изтъкнатите ни съвременни творци в престижни пространства в Лондон.

Коментари

Задължително поле