Вежди Рашидов: Бойко Борисов има природен талант да работи на една вълна с хората

Кадър от БНТ

Депутатът от ГЕРБ и председател на Комисията по култура в парламента Вежди Рашидов коментира пред БНТ, че очаква в някакъв момент Бойко Борисов да се оттегли от лидерската позиция в партията.

Според Рашидов, Борисов може да постъпи както Ахмед Доган, който стана почетен председател на ДПС.

"Чувам го напоследък хвърля едни хубави изречения - път на младостта, явно той е разумен човек, ще намери границата, за да може като Доган в един момент - да има влиянието, но да може по един елегантен начин да подготвя кадри", коментира Рашидов.

На въпрос дали Борисов ще се оттегли след третия мандат, Рашидов отговори: "Аз мисля, че е достатъчно умен и разбира, че има смяна на поколенията. Доган навреме се отдръпна. Остави едни по-млади хора да въртят това колело, но без да изпуща колелото, все пак то е негово. Смятам, че той е разумен и ще влезе в тази схема", заяви той.

"Бойко е уникален случай. Ще си остане в историята. Лично аз го познавам от много годин, преди да има ГЕРБ. Той порасна много бързо. Стана голям политик, голям държавник.", каза Рашидов.

Той подчерта, че Борисов има един природен талант - работи на една вълна с хората. "Затова е така обичан от хората, защото го разбират, на една вълна са. Наблюдавал съм го в уникални ситуации. Не искам да го хваля. Но просто съм изненадан колко бързо порасна. Той е историческа личност", допълни Рашидов.

На въпрос какво става в парламента и дали е по-трудно без Цветан Цветанов, той отговори: "Незаменими хора няма. Аз съм имал проблеми с Цветанов. С него не сме си говорили четири години, когато бях министър. В крайна сметка партията е на премиера Борисов - той я изгради, той е лидерът. Крайните решения са негови. Хората понякога с любов се женят и в един момент се разделят. Така е в семейството. И партията е едно семейство!"

"Ние искаме да сме демократи с пазарна икономика, но живеем като комунисти. Някой ти казва - за колко да си вземеш панталони или къща. Ами пазарът го казва, не - те ще ми кажат", каза той.

"Цецо трябваше малко да спре с апартаментите, коментира Рашидов. "Това със сигурност ядоса донякъде премиера. Но Цветанов беше организиран човек. Не може до вчера да го е имало и всички да са били сервилни, а днес - все едно не съществува. Разбира се, не бих се месил в партията, но не мога ли да стисна ръката на човек, с когото сме работили години наред", заяви той.

Коментари

Задължително поле