Вежди Рашидов: Борисов се извини на Ердоган за дърпането на баба на границата

„Имаше една горчивина в разговора заради пресоляването на манджата с дърпането на бабата на границата”, коментира пред БТВ бившият министър на културата Вежди Рашидов разговора между Борисов и турския президент, на който присъства и той.

„Бъдещето на една нация не бива да остава с един такъв спомен. Премиерът сам каза, че се извинява, случило се е”, допълни Рашидов.

Той коментира, че извинението е далеч по-трудно от всичко останало и се иска да си мъжкар, за да го направиш.

По думите му като част от разговора Борисов и Ердоган са обсъдили и бежанския наплив.

„Говореше се за границите, да са спокойни. Българската граница е спокойна и ако не бяха катастрофирали тези 10 човека бежанци, нямаше да знаем за тях”, допълни Рашидов.

Той добави, че е много важно да не се допуска голям наплив от бежанци отново, защото тогава оградата щяла да стане „като дантела”.

„Аз не знам защо се занимавате с Бетина Жотева и Къдринка Къдринова. Да отидат в съда и да си търсят правата там”, каза по повод разразилия се скандал между члена на СЕМ и радиожурналистът.

Рашидов е присъствал на заседанието на парламентарната медийна комисия от преди седмица, на което беше разпространен запис, в който Жотева заплашва Къдринова.

„Две момичета си казали нещо криво – добре, казали са. Морален е казусът. Много важно, че едната е член на СЕМ, другата журналист”, коментира още Рашидов.

Той добави, че му и писнало и от скандали за „джанти”, визирайки развитите болтове на колата на НСО, возила шефът на ВКС Лозан Панов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България