Вежди Рашидов: Границата е спокойна, ние повече сами се плашим

Снимка: Архив

Няма повод за притеснение относно сигурността на границата, коментира председателят на комисията по култура и медии Вежди Рашидов пред БНТ.

Сега е същият парламент, със същите проблеми. Няма какво особено да се очаква освен работа. Опозиция не е да се обиждат каруцарски, това е лошо поведение, добави още той.

Рашидов призна, че сам е отказал да бъде министър. „Бях кандидатура на премиера до последно, но отказах. Това беше равносметка на много неща, но седнах с жена си и отчетох болестта, която имам. От стрес хванах този рак. Искам да завърша живота си като скулптор, защото се занимавам с изкуство. Не ме е страх от трудност. Когато от мен изчезне мотивацията, смисълът се губи“.

За избора на генералния директор на БНТ той каза, че изборът е в правомощията на СЕМ и когато са готови да дадат предложение, ще го обсъдят и ще го внесат в парламента. Бившият министър на културата коментира още какво предстои в медийната комисия.

„Има закъснели закони. Ще подготвим закон за меценатството. Повече се дават, отколкото за култура. Трябва да се подобрят законите за авторски права.“

Вежди Рашидов коментира и срещата на Бойко Борисов с Ердоган в Анкара, в която участва и той, като открои, че премиерът е постъпил като мъдър демократ. „Бойко Борисов се държа като един разумен и мъдър демократ. Те си дадоха мъжка дума и затова границата е спокойна. Разделиха се като добри приятели и отново стиснахме ръце за гаранция на нашите граници. Ние повече сами се плашим.“

За предложението за мажоритарен вот Рашидов коментира следното: „Какво като има мажоритарен вот, ще влезе, който е най-обичан. Това е една демагогия, няма да стане кой знае какво. Ако е необходимо и 2 млн. искат, ето ГЕРБ постъпи правилно и каза да чуем гласа на тези хора.“

За позицията на Слави Трифонов той заяви, че това не е детска играчка един парламент и не може да се заплашва с протести.

Относно „Двойната къща“ Рашидов каза, че е в чакащите, няма статут и не е паметник на културата, а министърът не може да взима еднолично решения.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. ГОРКО НА НАРОД НА КОЙТО МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ ХОДИ ДА СЕ МОЛИ НА СЪСЕДНАТА ДЪРЖАВА КОЯТО НИ БЕШЕ ПОРОБИЛА 500 ГОДИНИ ДА НИ ПАЗИ ГРАНИЦАТА. ГОРКО НА НАРОД КОЙТО ПАК И ПАК И ПАК ГЛАСУВА ЗА ТАКЪВ УПРАВНИК.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.