Вежди Рашидов: Желанието на БСП да получат "Бузлуджа" е евтин пиар

Париите не могат да имат паметници. Могат да имат в централите, вкъщи, но паметниците са държавна собственост и се стопанисват от държавата. Това посочи бившият министър на културата Вежди Рашидов по БТВ, по повод искането на БСП да получи паметника, за да го възстанови и отказа на кабинета да им го върне.

Според Рашидов желанието на левицата е евтин пиар, тъй като преди 7 години им е бил даван и не са го взели.

Рашидов е категоричен, че паметници не бива да се рушат. "Само племената завладяват, изяждат и каквото остане го унищожават. Това е пагубна психология”, посочи той.

По думите му трябва да се направи комисии и дебат, а като се махне звездата, по нищо не личи, че е комунистически паметник.

По повод другия паметник, който владее заглавията през последните седмици - "1300 години България", Вежди Рашидов заяви, че той е рухнал от небрежност, не защото е направен лошо.

За финансовото състояние на самото НДК Рашидов заяви, че два месеца, след като е станал принципал на дружеството получил сигнал, за има проблем с парите и дори няма да има заплати. Периодът е краят на 2014 г., когато НДК има 300 служители.

„Направих проверка и тя установи, че разходите са повече от приходите. Поисках от Боршош финансов отчет и той ми даде един прекрасен отчет. Това ме накара да се притесня и изпратих нова проверка, която показа, че НДК работи на дефицит. Излязох отпуска и като се върнах и разбрах, че не съм принципал”, допълни той

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България