Вежди Рашидов: Има още ресурс в това правителство

„Смятам, че има още доста ресурс в това правителство.“ Това обяви министърът на културата в оставка Вежди Рашидов пред БТВ по повод последната идея с мандата на Реформаторския блок да се състави правителство с премиер Бойко Борисов.

Ако го поканят в кабинета „Борисов 3”, Рашидов вероятно ще приеме, защото смята, че има още много работа за довършване. Опасно е да има ново правителство в края на годината – няма да е просто, коментира още министърът на културата.

По думите му е хубаво е да се намерят сили за сформиране на кабинет в рамките на този парламент в името на спокойствието на хората.

На въпроса кой от партньорите е бил по-лоялен на ГЕРБ – Патриотичният фронт или Реформаторският блок, той обяви, че се е разбирал с всички, въпреки че реформаторите са били настроени срещу него. Когато спра да съм министър, ще разкажа много неща, уточни министърът на културата.

Той е категоричен, че с Бойко Борисов се работи много леко.

Вежди Рашидов смята, че изцяло мажоритарна изборна система не е добра. „Кого ще вкараме в парламента – Народния театър, операта, Слави Трифонов и сценаристите му, и ще играем „Полет над кукувиче гнездо“. Политиката е отговорност, не е забавление”, коментира той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България