Вежди Рашидов: Краят се вижда, чакаме да дойде другото правителство

"Докато дойде служебното правителство, ще работим както трябва." Това заяви министърът на културата в оставка Вежди Рашидов след края на правителственото заседание в сряда по повод решението на президента Росен Плевнелиев да не назначава служебен кабинет.

„Това не е подарък. Коледният подарък може да бъде единствено свободата. Както виждате приемаме всичко на сериозно, аз лично два мандата съм бил сериозен човек и тук не става въпрос за нас, а за цялата държава“, коментира министър Рашидов. По думите му решението на държавния глава е било максимално разумно в момента.

„Цяла България лежи в ръцете на административното обслужване. Всички си давате сметка, че до 27 декември се приключват и разплащания, и финансова година, заплатите на хората. По време на Коледа би било престъпление, докато се сменяме, хората да останат без коледни подаръци. Така че смятам, че и решението е разумно, и отговорностите са си отговорности и касаят българския народ“, заяви още министърът в оставка.

„Краят се вижда, чакаме да дойде другото правителство, „долу царя, да живее царя“ – това сме го играли много пъти, но ще имаме шанса да дойде легитимно правителство, което е важно, за да може хората да са спокойни“, каза още той.

„Не приемайте министерските постове като нещо много приятно – дойдох 106 кг, усмихнат, здрав и си отивам обременен с много отговорности и не така, както дойдох. Не е удоволствие, администрацията носи отговорност за съдбите на хората. Не смятайте, че нещо особено е станало, след това ще си говорим много дълго, ще пишем мемоари, но докато дойде правителството, ще работим, както трябва“, увери министър Рашидов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика