Вежди Рашидов обсъди с посланик Ерик Льобедел културното сътрудничество между България и Франция

Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов обсъди днес с френския посланик в София Н.Пр. Ерик Льобедел перспективите пред културното сътрудничество между България и Франция.

Дипломатът покани Рашидов на работна закуска в своята резиденция. Посланик Льобедел благодари на Вежди Рашидов за голямата му ангажираност в последните няколко години за активното развитие на културните връзки между двете страни, както и за специалната подкрепа за разкопките в Созопол, осъществявани от френски и български археолози.

„След впечатляващата изложба на България в Лувъра и продължаващата работа по двете петгодишни Споразумения на световния Музей с България, ще бъде много интересно в Париж да бъдат показани и образци на българската култура от периода 14 - 18 век“, смята Ерик Льобедел.

Френската страна подкрепя и идеята на Вежди Рашидов в България да бъде представена експозиция на съвременно френско изкуство. Посланик Льобедел запозна Рашидов с френско-български арт стрийт проект, който тази година трябва да се реализира в София. По време на разговора бе отбелязана и възможността за творчески прояви с участието на Франция през 2019 година, когато Пловдив ще бъде европейска столица на културата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България