Откриха уникално изображение на Иисус Христос в пустинята Негев

Старозагорско село отбеляза за 12-и път Празника на райската ябълка

Фермери премериха сили в картинг турнир (СНИМКИ)

Правителствената армия превзе последния бастион„Ислямска държава“ в южна Сирия

Руснак може да поеме ръководството на Интерпол

Политическият психолог Антоанета Христова: Зад всеки протест има сценарий

Минерален извор отоплява училищата и детските градини в Стралджа

Авария остави без ток целия остров Родос

БСТ И БФС отбелязаха 25 години от златния гол на Емил Костадинов с турнир по джаги

Мустафа Карадайъ: Оставката на злополучния вицепремиер е закъсняла, няма да промени нищо

Райската ябълка дава енергия и лекува Подходяща е за консумация през Коледните пости

15 машини са в готовност да чистят Кюстендил през зимата

Близо 7 млн. германци са силно задлъжнели

Над 300 деца и родители се включиха в празника на здравословното хранене „Вкусна есен“

УМБАЛ Бургас готви календар в помощ на недоносените бебета

Вежди Рашидов: Преговаряме световни шедьоври да гостуват в Пловдив през 2019 година

Колекции и шедьоври от световни музеи може да пристигнат в Пловдив през 2019 година, когато градът ще бъде Европейска столица на културата, съобщи Вежди Рашидов, министър на културата в правителствата на ПП ГЕРБ с премиер Бойко Борисов и трети в листата за народни представители в 16 МИР.
„Обсъждат се възможности в Пловдив да бъдат изложени шедьоври на изобразителното изкуство от галерии в Толедо и Флоренция. Тематична изложба от Лувъра също може да гостува в града за втори път след 2015 година“, разкри Вежди Рашидов снощи при откриването на изложбата „Усещане за жена“ в галерия „Пловдив“.
Той уточни, че след като в Министерството на културата има внесен екшън-план, правителството може да отпусне средствата за финансирането на събития за Европейска столица на културата. „След 2 години Пловдив ще представя България по света и тук трябва да дойдат най-хубавите събития. Всеки площад трябва да е сцена“, каза още Вежди Рашидов.
Той припомни, че по времето, когато е бил министър на културата, са обновени много училища по изкуствата, музеи,  театри, включително и пловдивският. Сградата на театъра беше изцяло обновена след пожара на голямата зала. За възстановяването правителството на ПП ГЕРБ с министър-председател Бойко Борисов отпусна 4,2 млн.лв. за модерни озвучителни и осветителни системи, подвижна сцена, система за пожароизвестяване и ремонт на зрителския салон, фоайетата и гримьорните.
„Дадох дума, изпълних я. Сега Пловдив има великолепен театър. Ако на 26 март отново ни гласувате доверие, ще продължим с кмета да работим по културната инфраструктура“, заяви Вежди Рашидов. Заедно с кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ Менда Стоянова и инж. Атанас Ташков той присъства на откриване на сборна изложба „Усещане за жена“ на Дружеството на пловдивските художници, както и на живописната изложба на Емилия Арабаджиева под надслов „Цветето“ в галерия „Възраждане“ в Стария град.
По-рано кандидат-депутатите Вежди Рашидов, Менда Стоянова, Атанас Ташков и Мирослав Тенев се срещнаха с граждани в предизборния пункт в центъра на Пловдив и разговаряха с тях за Програмата на ПП ГЕРБ. Сред приоритетите в сектор „Култура“ са приемане на национална стратегия за развитие на изкуствата, културните и творчески индустрии, културното наследство и културния туризъм, финансиране на археологически  проучвания, модернизиране на материалната база в  сферата на културата и др.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.