Вежди Рашидов: Реваншизмът за никой не е полезен, той е като бумеранг

Кадър от БТВ

ГЕРБ понесе много тежки отговорности в трите си мандата. Това каза пред БТВ бившият министър на културата Вежди Рашидов, който вече е част от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

„20 години съм около ГЕРБ и Бойко Борисов. Споделям каузата на ГЕРБ. Бил съм през целия си живот безпартиен, но винаги съм повтарял, че манталитетът ми е такъв – в труден момента. За ГЕРБ е труден момент, но корабът не потъва. На 70 години вече кариера не гоня. Леко съм уморен, но не съм предател. В такъв труден момент, когато има национален блок против тази партия, тогава мъжете се познават. Затова оставам в трудния момент да помагам с каквото мога. От 5 мандата съм там и видях едни изключително умни, образовани и качествени хора и нямам право да ги предавам“, посочи той. 

„ГЕРБ е първа политическа сила. Това е жива организация. Без коалиционни правителства вече много трудно ще се управлява. Хубаво е понякога да има отстъп и политиците да си почиват след дълго управление. ГЕРБ е монолитна партия, тя е сплотена и това е много добре. Мисля, че ще глътне чист въздух. Трудно е управлението. Сега всеки нещо обещава. ГЕРБ понесе много тежки отговорности в трите си мандата. Сега се опитват да направят президентска република. Бойко Борисов обяви ясно, че той ще се оттегли и ще даде път на млади хора. Виждам, че тази стъпка се прави. Щом така е решил - да бъда до него, ще му бъда полезен с каквото мога“, посочи той. 

„Никой някога не е чувал аз да говоря за министри, защото министърът е само върха на една институция, в която работят много честни и почтени хора. Имаме правителство почти на 4 дни, не знам какъв коментар ще правя. Ще поживеем и ще видим, много е рано. Леко ме притеснява, че казват, че за 2-3 месеца ще направят каквото не е направено за 10 години. Мога да им пожелая на добър час, а коментари ще правим след 2-3 месеца, когато си отидат. На мен ми е време да запазя за себе си някаква душевна хигиена и много по студиа не ходя“, посочи Рашидов. 

По темата за служебния министър на културата Велислав Минеков, Рашидов заяви: „Реваншизмът за никой не е полезен, защото той е като бумеранг. Пожелавам им на добър час. За културата какво да кажа, успешните министри създават по нещо, а неуспешните – слагат по един пагон на министър и после си отиват“. 

По думите му е завел дело срещу служебния министър Велислав Минеков за клевети и нанесени морални и душевни вреди, защото е говорил много неща по студиата. „Всичко са платени данъци. Има НАП и Сметна палата. Проверки е имало. Платил съм толкова данъци, колкото някои не са спечелили. За 3 години съм спечелил и съм си платил данъците за 400 000 лв. Платил съм си данъците и съм си декларирал в Сметната палата всичко. С каквото съм декларирал като съм станал министър през 2009 г., с това съм излязъл“, допълни Рашидов.

На въпрос дали ще е в листа на ГЕРБ на предстоящите избори, той посочи, че това го решава партийното бюро. „Ако ми предложат, ще си помисля“, допълни Рашидов. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика