Вежди Рашидов с нова изложба в галерия "Сан Стефано"

Вежди Рашидов открива във вторник – 18 декември 2018 г. в 18 часа голяма изложба „Скулптури и акварели“ в столичната галерия „Сан Стефано“. Темата на експозицията е „Пейзажът в акварела и главата в скулптурата“, съобщават от Комисията по културата и медиите.

В залите на „Сан Стефано“ са подредени 40 акварела и 12 скулптури. Ето какво пише известната изкуствоведка Аделина Филева за най-новата изложба на Вежди Рашидов:„Между скулптурата и рисунката постепенно акварелът стана неизменна част от творчеството на Вежди Рашидов. Техника, която дава на твореца неограничени възможности за изобразяване на най-мимолетните явления в природата и изразяване на дълбочината на човешките преживявания.

Във всеки акварел е намерен точният баланс, който виждаме и в скулптурните глави, изваяни от автора. Плазмата на метала сякаш се разлива свободно, за да изгради образи, които през отделните детайли постепенно изплуват пред нас. Образи на мъже – воини, страдалци, мислители, самотници,преминали през архаиката, античността, средновековието, съвременността, за да застанат пред нас със своята нова и индивидуална пластичност, знакова символика и патината на времето“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства