Везенков и „Барса“ свалиха „Реал“ от върха

Александър Везенков продължа със силните си изяви за баскетболния „Барселона“. Българското крило започна като титуляр и престоя малко над 24 минути на терена при домакинската победа на каталунците с 85:75 в „Ел Класико“ срещу „Реал“ (Мадрид).

Везенков оправда доверието на треньора Йоанис Барцокас с 9 точки, 5 борби и 1 асистенция. Най-големият му принос обаче бе играта в защита. 206-сантиметровият българин обезличи звездата на гостите Антъни Рандълф, който успя да вкара едва 2 точки в коша на „Барса“.

Пред погледа на звездата на футболния тим на „Барселона“ Жерар Пике и малкия му син Милан Везенков и компания водеха през цялото време и заслужено спечелиха. Най-резултатен за победителите бе хърватинът Анте Томич, който завърши с 19 точки, а Стратос Перперпоглу добави 16 точки. За „кралския клуб“ Донтей Дрейпър вкара 13 точки, а Отело Хънтър - 11. Това обаче не спаси „Реал“ от първа загуба за сезона, с която „белите“ слязоха от върха на класирането. Те имат актив от 5 победи и 1 загуба, колкото и „Барселона“, а лидер с 6 победи и 1 загуба е „Иберостар Тенерифе“. Следващият мач на „каталунците“ е домакинството срещу „Жалгирис“ в Евролигата в четвъртък.

Силен мач изигра и бившият национал Деян Иванов, но неговият „Газиантеп“ загуби от „Буюкчекмедже“ с 68:73 в петия кръг от турското първенство. Българинът отбеляза 20 точки и хвана 9 борби. Чавдар Костов пък дебютира с победа за гръцкия „Кимис“ - 78:67 над „Трикала“. Гардът остана на терена 23 минути и завърши с 6 точки и 5 борби.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт