Везенков носи победа на „Барса“

Александър Везенков върна баскетболния Барселона на победния път с решителен принос в края на драматичния мач с „Мурсия“ от 23-тия кръг на испанското първенство. Българинът започна като резерва в „Палау Блауграна“ и получи едва 14 минути на терена, в които не успя да направи кой знае колко силен мач. Той завърши с 5 точки, 5 борби и една асистенция. Към единствената реализирана „тройка“ обаче той прибави решителни две точки от фаул 10 секунди преди сирената, с които гарантира успеха на каталунците.

„Барса“ така и не успя да се откъсне в резултата и последната четвърт започна при равенство 55:55. Домакините успяха да вземат аванс от 5 точки, но „Мурсия“ го стопи до 1 и се опита да накъса играта с умишлени фаулове. Нарушението бе извършено срещу Везенков, който не трепна и вкара двата наказателни удара, с което прекърши надеждите на гостите.

Така „Барса“ взе 15-ата си победа (срещу 6 загуби) в редовния сезон и се изравни на второто място с „Реал“ (Мадрид), „Валенсия“ и „Баскония“. Лидер със 17 успеха и 5 поражения е „Тенерифе“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт