Великият майстор на Русия с премиера на книга за масонството

bty

Московският университет е учреден от свободни зидари

Великият майстор на Русия Андрей Богданов и заместникът му Виктор Белявски представиха тази вечер пред препълнена зала в литературен клуб "Перото" в НДК своята книга, посветена на развитието на масонството през XVII-XVIII век. Това е първото издание в руската литература, което е написано от масони за свободното зидарство.

А изданието е преведено и издадено на български език със съдействието на българо-говорящата руска ложа „Шипка“ в Москва.

В началото на премиерата Богданов поздрави сърдечно Великият майстор на Обединената велика ложа на България Искрен Йотов.

„Без да се отчете ролята на масонството, не е възможно да се разберат правилно всички нюанси на културния, социалния и политическия живот в епохата на Просвещението“, отбеляза пред „Труд“ Великият майстор на Русия Андрей Богданов.

Сред многото факти в книгата е учредяването на Московския университет навремето със съдействието на масона граф Иван Шувалов.

Великият майстор на Русия Андрей Богданов и заместникът му Виктор Белявски са в България специално за премиерата на "Произходът на Ордена на свободните зидари". За написването й са ползвани архиви и документи на повече от два века.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия