Великобритания вдига ограниченията на визи за високо квалифицирани мигранти

Във Великобритания правителството ще оповести вдигане на ограниченията на визи за високо квалифицирани мигранти, заради които на повече от 1 000 лекари бе отказан достъп до Великобритания. Това става след като новият министър на вътрешните работи Саджид Джавид обеща промени в миграционната политика, предаде БНР.

Премиерът Тереза Мей е под постоянен натиск да облекчи визовите ограничения, включително и от министъра на здравеопазването Джеръми Хънт, особено след като през последните месеци стана ясно, че секторът изпитва недостиг от лекари.

Мей на практика нямаше и голям избор да не се съгласи след като в неделя вътрешният министър Саджид Джавид публично обяви по Би Би Си, че се дистанцира от някои аспекти на миграционната политика, включително визите за високо квалифицирани работници.

Предшественичката на Саджид Джавид – Амбър Ръд, която пък наследи поста от Тереза Мей – бе критикувана по въпросите на миграцията, но Джавид веднага обяви, че смята да остави следа по време на престоя си като министър. Освен решаването на проблема с визите за високо квалифицирани работници той обеща също преразглеждане на смятаната от някои като „политика на създаване на враждебна среда за имигрантите“ след скандала с „поколението Уиндръш“.

Очаква се Джавид да обяви и нова политика в борбата с тероризма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа