България и Австрия ще работят за приемственост в политиките на Европейския съюз

Захариева: България ще положи усилия за постигане на съгласие по общата европейска политика за миграция и убежище

Атакуват в съда бариерата на Стария град

Сирийското правителство ще участва на преговорите под егидата на ООН във Виена

Зелени, сини и получервени в Отечествен фронт срещу зимния туризъм

Минувачи видели стрелците с гранатомети по Алексей Петров

Над 80% от гражданите на Черна гора се обявяват за членство на страната в ЕС

Започна срещата на Тереза Мей и Еманюел Макрон

Бял коняк и пури за пръв път на „Винария 2018“ 26-ото издание на престижния форум ще се проведе от 21 до 25 февруари в Международен панаир Пловдив

Доли Партън с два рекорда на Гинес

Бракониери нападнаха с брадви лесничеи край Самоков

Риск Инженеринг и Енекод отново са спонсори на Григоров Рейсинг Тийм Младата ни звезда в автомобилизма и неговия тим си пожелаха повече победи през новия рали сезон

Уди Алън отрече обвиненията в сексуални посегателства на доведената си дъщеря

Трима загинали в Холандия и един в Белгия заради ураганни ветрове

Каранга аут за първата проверка на ЦСКА

Великобритания все по-трудно намира работници от ЕС

Ново проучване на Конфедерацията за подбор и назначаване на работници показва, че работодателите на Острова изпитват големи трудности да запълват места, тъй като работиците от ЕС се колебаят дали да останат в страната, предвид на несигурността около бъдещия им статут като мигранти на фона на Брекзит.

Даннитe показват, че докато търсенето на работници непрекъснато се увеличава, то броят на желаещите да запълнят овакантени места рязко намалява, информира БНР.

В същото време много от глобалните банки вече имат планове за прехвърляне на около 9000 работни места в континентална Европа през следващите две години. 13 големи банки като Голдман Сакс, Ю Би Ес и Ситигруп планират прехвърляне на техните операции в Европа, за да гарантират достъпа си до общия европейски пазар при напускането на Великобритания.
Европейската агенция по лекарствата, която е базирана в Лондон и има 900 души персонал, също оповести, че се изнася от Острова, което се приема като сериозен удар за британската фармацевтична индустрия.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. „че докато търсенето на работници непрекъснато се увеличава“ – поредното доказателство, че брекзитърите са направили правилния избор.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.