Великобритания ще изгони 23 руски дипломати

Великобритания ще изгони  23 руски дипломати руски дипломати в отговор на отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал в Южна Англия.

Дипломатите са били идентифицирани като „необявени служители на разузнаването“ и имат седмица да напуснат Острова, каза тя.

 

https://twitter.com/BBCBreaking/status/973904141700378625

 

 

 

 

Мей оттегли покана, отправена по-рано към руския външен министър Сергей Лавров, и обяви, че кралското семейство и министрите няма да присъства на Световното първенство по футбол, което ще се проведе в Русия тази година.

Сред другите мерки, наложени от Тереза Мей срещу Русия, са отмяна на всички планирани двустранни контакти на високо ниво между двете страни, засилен граничен и митнически контрол на частните полети,замразяване на руски държавни активи, когато има доказателства, че може да се използват за застрашаване на живота или собствеността на британски граждани или пребиваващи на Острова.

Пред парламента премиерът обяви, че Москва „не е дала обяснение“ как веществото е било използвано във Великобритания, като описа руската реакция като „саркастична, презрителна и пренебрежителна“. „Няма друго заключение, освен че руската държава е виновна“ в опита за убийство на Скрипал и дъщеря му, заяви тя.

Руския отрича намеса в отравянето на бившия агент Скрипал, както и на дъщеря му.

Коментари

Задължително поле