Валери Симеонов е избран за зам.-шеф на парламентарната комисия по енергетика

Украински тираджия помлял коли и стена на фирмен паркинг

Камарата на строителите към Елена Йончева: Спрете използването на бранша за политически цели! 

Варна е на водоноски 48 часа Втори ден училищата в центъра са с намалени часове заради сухия режим

Айфеловата кула ще я има и в Бургас

Майката на Евгения Банева: На моменти се чудя човек ли родих, или сатана

Полицаите получават по 100 лв. коледен бонус

Папа Франциск ще бъде на посещение в България от 5 до 7 май 2019 г.

Мария Захарова: ЕС явно има намерение да мине на дърва, но и тях ще взимат от Русия

Оперираха бебе с шест пръста

Официално: Делио Роси се завърна във футбола

Разбиха банкомат в пловдивското село Брестовица

Банков служител спаси пенсионерка от нагла измама

Съдят бизнесмен, продал чуждо зърно за 2,5 млн. лв. С парите погасявал свои дългове

Плашат с бой инспекторки, актували заведение

Великотърновска област на 21-во място по достъп на домакинствата до интернет

Снимка: Архив

56.9% от домакинства във Великотърновска област притежават достъп до интернет в домовете си, което е с 3.8 процентни пункта по-малко спрямо предходната година. Това показват резултатите от проведеното през тази година изследване за използване на информационно-комуникационни технологии от домакинствата и лицата в региона. Това намаление нарежда област Велико Търново едва на 21-во място сред 28-те области в страната по относителен дял на домакинствата с достъп до интернет, докато през 2015 г. областта е била на 8-мо място. Въпреки динамичното развитие на информационните технологии в България, 43.1% от домакинствата в областта все още нямат достъп до интернет в домовете си.

През 2016 г. повече от половината от населението на възраст 16 – 74 навършени години в област Велико Търново използва интернет всеки ден или поне веднъж седмично. Областта се нарежда на 11-то място по регулярно използване на интернет сред 28-те области в страната. Запазва се тенденцията на растеж в регулярното използване на интернет от лицата в областта, като на база предходната година се отбелязва ръст от 2.9 проценти пункта.

Мъжете в област Велико Търново са по-активни при редовното използване на интернет в сравнение с жените – съответно 59.8 и 54.7%. Значителни са различията за редовно използващите интернет по образование. Докато 86.8% от лицата с висше образование използват редовно глобалната мрежа, то едва 33.0% от лицата с основно или по-ниско образование се възползват от възможностите, които интернет предоставя.
През 2016 г. 15.8% от лицата в област Велико Търново са използвали глобалната мрежа за взаимодействие с държавната администрация и местното самоуправление, като спрямо предходната година относителният им дял се увеличава със 7.7 процентни пункта.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.